Lyon-preses prijst bijna transfervrije Memphis de hemel in

Reacties

Memphis Depay is met zijn instelling een voorbeeld voor iedereen. Dat vindt Jean-Michel Aulas, de president van Olympique Lyon.

Lyon-preses prijst bijna transfervrije Memphis de hemel in
© Pro Shots

Voor Memphis komt de langverwachte stap omhoog steeds dichterbij. Het contract van de Oranje-international loopt komende zomer af. In gesprek met L'Équipe gaf hij onlangs aan met zijn hoofd nog steeds honderd procent bij Lyon te zijn. 'Als ik aan de verdere toekomst ga denken, dan verlies ik mijn focus. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren. Wat ik wel weet: ik speel hier, ik ben de captain en het belangrijkste is om te winnen en hard te blijven werken', zei Memphis onder meer.

Aulas haalt de uitlatingen van de 26-jarige aanvaller nu aan om hem complimenten te geven. De preses van Lyon zegt op Twitter: 'Bedankt Memphis voor alles wat je als voetballer doet voor ons OL! Je bent hier thuis en je bent een geweldige man die echt een voorbeeld is als het gaat om ambitie. Je blijft hier zolang als je wilt!'

Mogelijk volgt voor Memphis dit seizoen een droomafscheid. Lyon presteert boven verwachting goed in de Ligue 1 en heeft in de top van Frankrijk na zeventien speelrondes een voorsprong van één punt op titelfavoriet Paris Saint-Germain. Het aandeel van Memphis in het succes is groot. Hij staat dit seizoen op acht goals en vier assists in de competitie en is dus ijzersterk teruggekomen van zijn zware knieblessure. De woorden van Aulas onderstrepen dat.

De korte winterstop in Frankrijk is ondertussen al bijna ten einde. Lyon hervat woensdag al de competitie met een thuiswedstrijd tegen subtopper Lens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.