Lyon omzeilt FFP-regels en laat RWDM recordbedrag betalen voor Ghanese sensatie

Reacties

Ernest Nuamah verruilt FC Nordsjaelland voor Olympique Lyon, maar wel met een bijzondere omweg. RWDM vestigde een Belgisch transferrecord door het negentienjarige talent voor liefst 30 miljoen euro - inclusief bonussen - over te nemen, waarna hij meteen wordt verhuurd aan Lyon. Beide clubs hebben dezelfde eigenaar, John Textor, die hiermee de Financial Fair Play-regels omzeilt.

Lyon omzeilt FFP-regels en laat RWDM recordbedrag betalen voor Ghanese sensatie
© Pro Shots

Of het voldoende is, is de vraag, maar Laurent Blanc ziet Lyon op deze manier in ieder geval één keer de buidel trekken. Na de forse nederlaag tegen Montpellier uitte de trainer van Lyon zijn wanhoop. Met Castello Lukeba (RB Leipzig), Romain Faivre (AFC Bournemouth), Cenk Özkacar (Valencia), Thiago Mendes (Al-Rayyan) en nog een handjevol minder bekende namen, zag Blanc tot zijn afgrijzen de nodige spelers vertrekken. Tot dusver kwam daar bar weinig voor terug.

De komst van Nuamah geeft Lyon aanvallend meer mogelijkheden. De Ghanese aanvaller was in Denemarken behoorlijk op dreef. Afgelopen seizoen kroonde de aanvaller zich tot topscorer en Talent van het Jaar, terwijl hij de huidige jaargang ook goed begonnen was met vier doelpunten in vier duels.

Bij Lyon treedt Nuamah in de voetsporen van zijn landgenoot Michael Essien, die eerder in de periode 2003-05 actief was voor Les Gones. De middenvelder verdiende daar een transfer naar Chelsea en kwam later ook uit voor onder meer Real Madrid en AC Milan. Sinds 2020 is Essien assistent-trainer bij Nordsjaelland, waar hij in die hoedanigheid samenwerkte met Nuamah.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer FC Nordsjælland
Meer over FC Nordsjælland
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer E. Nuamah
Meer over E. Nuamah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.