Brighton betaalt bijna twintig miljoen voor Ghanees toptalent

Reacties

Ibrahim Osman maakt in de zomer de overstap naar Brighton & Hove Albion. De Premier League-club heeft zaterdagochtend bevestigd dat de negentienjarige aanvaller wordt overgenomen van Nordsjaelland.

Brighton betaalt bijna twintig miljoen voor Ghanees toptalent
© Pro Shots

Zo wint de club die vaak geroemd wordt om het uitmuntende scoutingsbeleid de strijd om het nieuwe toptalent uit de Deense competitie. Met de transfer is volgens The Athletic een transfersom van 18,75 miljoen euro gemoeid. Osman heeft een vijfjarig contract getekend bij The Seagulls, waar met Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman drie Nederlanders onder contract staan.

Osman kan op alle posities voorin uit de voeten, maar speelt bij Nordsjaelland voornamelijk vanaf de linkerflank. De tiener kwam dit seizoen al tot meer dan duizend speelminuten in de Deense competitie en Brighton vindt het belangrijk dat hij zich met speeltijd daar de komende maanden nog verder kan ontwikkelen. Osman is afkomstig uit de Right to Dream-opleiding in Ghana, daar werd ook huidig Brighton-aanvaller Simon Adingra opgeleid. De 22-jarige Ivoriaan werd anderhalf jaar geleden voor acht miljoen euro overgenomen van Nordsjaelland.

Ook voormalig Ajacied Mohammed Kudus doorliep de opleiding van Right to Dream en maakte vanuit daar de overstap naar Nordsjaelland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.