Lyon negeert PlayStation-coaches en haalt bekritiseerde spits

Reacties

Karl Toko Ekambi maakt het seizoen af bij Olympique Lyon. De 27-jarige spits komt op huurbasis over van Villarreal en moet trainer Rudi Garcia meer aanvallende opties geven na de blessure van Memphis Depay en het mogelijke vertrek van Moussa Dembélé.

Lyon negeert PlayStation-coaches en haalt bekritiseerde spits
© Pro Shots

De komst van Ekambi werd niet door iedereen toegejuicht. 'Al die PlayStation-coaches moeten eens stoppen met hun kritiek!', reageerde Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas zondagavond toen hij werd geconfronteerd met alle kritiek op de aanstaande aankoop. De club trok zich ook helemaal niets aan van alle critici en presenteerde een dag later de nieuwe spits.

Ekambi speelde eerder in Frankrijk voor Paris FC, Socheaux en Angers. In de zomer van 2018 verhuisde hij voor 20 miljoen euro naar Villarreal, waar hij de afgelopen anderhalf jaar 24 keer scoorde in 62 duels. Lyon betaalt nu 4 miljoen euro voor Ekambi, maar kan de spits uit Kameroen komende zomer voor maximaal 15,5 miljoen euro definitief vastleggen.

Lyon kon wel een spits gebruiken, want Memphis komt dit seizoen door een kruisbandblessure niet meer in actie. Al deelde de Oranje-international zondag opnieuw bemoedigende beelden van zijn herstel. Ook is er een grote kans dat Dembélé deze transferperiode nog vertrekt, want onder meer Chelsea en Manchester United zouden de 23-jarige spits graag in willen lijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.