Lyon en drie Franse subtoppers spelen allemaal gelijk

Alle vier topvijf-ploegen die zaterdag in de Ligue 1 in actie kwamen, speelden gelijk. Girondins Bordeaux zal het meest balen van het puntenverlies.

AJ Auxerre-Olympique Lyon 0-0
Voor het derde opeenvolgende duel kwam Lyon niet tot winst in de Ligue 1. De kampioen én koploper had moeite met het creëren van kansen. Kader Keita was het dichtst bij een doelpunt, maar hij raakte de lat met een bekeken lob in de openingsfase. Aan de andere kant was Auxerre vaker gevaarlijk. Het trof bijvoorbeeld de paal via Ireneusz Jelen.

Stade Rennes-Le Mans 2-2
Le Mans bleef derde door het gelijkspel in Rennes. Gervinho en Mathieu Coutadeur zetten de bezoekers tweemaal op voorsprong, maar via Jimmy Briand en Mickaël Pagis kwam de thuisploeg even vaak op gelijke hoogte. Als er een ploeg verdiende te winnen, dan was het Stade Rennes, dat uiteindelijk nog tevreden moest zijn met de late gelijkmaker van Pagis.

Olympique Nice-Girondins Bordeaux 2-2
Bordeaux profiteerde evenmin en blijft vierde. Les Girondins waren dicht bij de overwinning na treffers van Geraldo Wendel en Fernando Cavenaghi. Maar de bezoekers verzuimden het overwicht verder uit te bouwen en zagen Nice nog op 2-2 komen. Zes minuten voor tijd tekende Eric Mouloungi voor de 1-2 en in de zesde minuut van blessuretijd tekende Loïc Rémy met een diagonaal schot voor de gelijkmaker.

Toulouse-AS Monaco 0-0
Toulouse kreeg genoeg kansen tegen het defensieve Monaco, maar slaagde er niet in te scoren. Net als Le Mans en Bordeaux heeft de ploeg achttien punten, drie minder dan koploper Lyon. Olympique Marseille kan zondag koploper worden áls het wint bij FC Nantes.