Luuk de Jong steunt Drommel: 'Geweldige gozer, geweldige keeper'

PSV-aanvoerder Luuk de Jong was dinsdag na de bekerzege op Sparta Rotterdam complimenteus over teamgenoot Joël Drommel. De doelman zag er niet goed uit bij de 1-2 van Sparta, maar voorkwam in de blessuretijd een verlenging op Het Kasteel.

Sparta Rotterdam
1 - 2
PSV
PSV

PSV leek na één helft al klaar met Sparta na doelpunten van Xavi Simons en Noni Madueke, maar na rust werd het uiteindelijk toch nog spannend. 'We hebben in de eerste helft goed gespeeld, maar dan krijg je in de tweede helft een knullige tegengoal. Sparta krijgt dan weer energie en hoop', zei De Jong na het duel in gesprek met ESPN.

'Sparta had voor de 1-2 niets gecreëerd. Gelukkig houden we het daarna wel vol en Drommel pakt op het laatst nog een geweldige bal. Of de 1-2 wel of geen fout van hem was, de communicatie met de centrale verdedigers moet goed zijn. Maar Drommel is een geweldige gozer en een geweldige keeper. Dat liet hij ook zien met die redding', aldus De Jong over de redding op het schot van Sparta-spits Tobias Lauritsen.

De captain van PSV merkte dat de Eindhovenaren op Het Kasteel beter voor de dag kwamen dan vorig weekend in het Philips Stadion. 'Er was meer variatie vanaf het middenveld en voorin. Het combinatiespel verliep beter. Ook complimenten trouwens aan Sparta, het veld was fantastisch. Dan kun je lekker voetballen. Dat is in het Philips Stadion minder op dit moment, dat is wel een puntje van aandacht.'