Luuk de Jong meest trefzekere Eredivisie-speler van deze eeuw

Reacties

Luuk de Jong heeft zich woensdagavond in de boeken geschoten. Of gekopt, beter gezegd. Door zijn tweede treffer tegen Go Ahead Eagles passeerde hij Klaas Jan Huntelaar op de topscorerslijst van de Eredivisie van deze eeuw.

Luuk de Jong meest trefzekere Eredivisie-speler van deze eeuw
PSV
PSV
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Voor de wedstrijd was al duidelijk dat het een kwestie van tijd was voor De Jong zijn oude ploeggenoot van het Nederlands elftal zou gaan passeren. De spits van PSV is in bloedvorm aan het seizoen begonnen. Na vijf competitiewedstrijden stond de teller alweer op vier treffers.

Huntelaar, deze eeuw 154 keer trefzeker in de Eredivisie, zag De Jong naderen tot één doelpunt. Woensdag ging de aanvoerder van de Eindhovenaren over zijn voorganger heen. Dat was vooral aan Jordan Teze te danken.

Teze legde de bal halverwege de eerste helft panklaar voor De Jong. De spits toonde zijn handelsmerk en kopte op fraaie wijze binnen. Net na rust werd die combinatie nog eens met succes herhaald. Daardoor kwam De Jong op 155 doelpunten in de Eredivisie. Niemand wist sinds de eeuwwisseling vaker te scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.