Luuk de Jong krijgt zijn zin en heeft 28ste goal te pakken

Reacties

Luuk de Jong heeft zijn zin gekregen. Niet Michal Sadílek, maar de spits van PSV heeft de 0-2 tegen Willem II op zijn naam gekregen. Dat maakt dataleverancier Opta bekend in samenwerking met de Eredivisie.

Luuk de Jong krijgt zijn zin en heeft 28ste goal te pakken

In eerste instantie kreeg Sadílek het doelpunt nog achter zijn naam. De middenvelder nam een scherpe vrije trap en zag de bal in de verre hoek binnenvallen. De Jong vierde de goal alsof hij hem zelf maakte en gaf na afloop van de uiteindelijk met 0-3 gewonnen wedstrijd ook aan dat hij de vrije trap had geschampt met zijn hoofd.

De KNVB en Opta gaven het doelpunt in eerste instantie echter aan Sadílek omdat er geen bewijs te vinden was dat De Jong het doelpunt had aangeraakt. Een heranalyse heeft nu toch aangetoond dat De Jong de bal nog heeft geraakt, waardoor de PSV-spits officieel op 28 doelpunten staat in de Eredivisie. Daarmee is hij topscorer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Jong over titelstrijd: 'Normaal heb je aan tachtig punten genoeg'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.