Luuk de Jong heeft indrukwekkende doelpuntenbingo compleet

Reacties

Luuk de Jong heeft zijn indrukwekkende lijstje aan Eredivisie-doelpunten gecompleteerd. De PSV-spits scoorde tegen FC Volendam en daarmee heeft hij nu gescoord tegen alle Eredivisie-clubs waartegen hij speelde.

Luuk de Jong heeft indrukwekkende doelpuntenbingo compleet
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 3
PSV
PSV

Op aangeven van Guus Til opende Luuk de Jong zondagmiddag de score tegen FC Volendam. Voor PSV misschien de normaalste zaak van de wereld, maar De Jong had daardoor een individueel feestje te vieren. FC Volendam was tot dat moment de enige Eredivisie-club waartegen hij speelde en nog niet scoorde.

Met de toevoeging van Volendam komt het aantal Eredivisie-clubs waartegen De Jong scoorde nu op 27. In de geschiedenis waren er slechts zeven spelers die ook tegen alle Eredivisie-ploegen scoorden waartegen ze speelden. Maar geen enkele speler heeft tegen meer Eredivisie-clubs gescoord dan De Jong. Cor van der Gijp en Ove Kindvall staan op 26 clubs, Marco van Basten op 25 en Blaise Nkufo en Coen Dillen op 23.

De Jong maakte zijn eerste Eredivisie-goal tegen FC Volendam en was daardoor tegen 27 verschillende tegenstanders in de Eredivisie trefzeker, meer dan iedere andere speler sinds 2000. Daarmee staat hij net boven Dirk Kuijt, die op 26 staat. Hij scoorde nooit tegen MVV, ondanks dat hij daar drie keer tegen speelde.

Gescoord tegen alle tegenstanders in de Eredivisie
Luuk de Jong 27
Cor van der Gijp 26
Ove Kindvall 26
Marco van Basten 25
Blaise Nkufo 23
Coen Dillen 23
Alfred Finnbogason 19
Ronaldo 18
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.