Luuk de Jong en Bakayoko slechten in Zwolle magische grens voor PSV

Reacties

PSV heeft op bezoek bij PEC Zwolle een monsterzege geboekt. De thuisploeg bleek vele maten te klein voor de lijstaanvoerder, die in volle vaart op de titel afstevent. Luuk de Jong was goed voor een hattrick namens PSV, dat dit seizoen in officiële duels nu al 104 (!) keer heeft gescoord.

Luuk de Jong en Bakayoko slechten in Zwolle magische grens voor PSV
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 7
PSV
PSV

De ploeg van Peter Bosz had even nodig om op gang te komen in Zwolle. De onverwachte basisspeler Isaac Babadi en Joey Veerman hadden het vizier in de beginfase nog niet op scherp en vonden doelman Jasper Schendelaar op hun weg. Na een klein half uur, nadat eerder al een goal van Babadi was afgekeurd vanwege buitenspel, was het Johan Bakayoko die de score opende. Sergino Dest bediende de rechtsbuiten met een afgemeten voorzet en de Belg knikte raak. Zo had hij voor het eerst in zes duels en sinds 21 januari (zijn treffer bij FC Utrecht) weer eens een aandeel in een PSV-treffer.

Drie minuten na die goal was het de beurt aan De Jong. Vol overgave en al vallend kopte hij raak uit een corner van Veerman, die ook in Zwolle het PSV-spel kleur gaf en met passes strooide. Even voor de 0-2 raakte Veerman zelf al de lat. Voor De Jong was het al zijn twintigste Eredivisie-goal van dit seizoen, een treffer die hem in een illuster gezelschap bracht. Bovendien was het al zijn vijftiende ooit tegen PEC, zijn lievelingstegenstander.

Lees hier meer over het spel van Veerman:

Voor rust deed PEC nog wel wat terug. PSV-doelman Walter Benítez ging lelijk in de fout bij een schot van Eliano Reijnders in de korte hoek: 1-2 (zie goal hieronder). Dat was voor PSV pas de elfde tegentreffer in de competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust begon PEC vol hoop, maar in de vijftigste minuut was het duel gespeeld. Younes Namli verloor de bal vlak bij zijn eigen doel op kinderlijke wijze aan Veerman, waarna Olivier Boscagli De Jong een open kans bezorgde. De intikker bracht De Jong niet alleen naast Eredivisie-topschutter Vangelis Pavlidis, het was ook al de honderdste officiële goal van PSV dit seizoen.

Vervolgens ging het hard. Bakayoko schoot na ruim een uur de bal hoog en hard in het doel, op aangeven van De Jong: 1-4. De PSV-aanvoerder nam zelf de 1-5 voor zijn rekening, waarmee hij dus alleen aan kop kwam op de topschutterslijst van de Eredivisie. De assist was van Hirving Lozano, die zo ook voor het eerst in zes duels weer eens bij een PSV-doelpunt betrokken was.

Drie minuten na de 1-5 was het nogmaals Lozano, die een goal voorbereidde. Dit keer was het geen PSV'er, maar PEC-verdediger Sam Kersten die scoorde. Hij liep de bal wel heel knullig in zijn eigen doel. Het slotakkoord was voor invaller Ricardo Pepi, die de stand opvoerde naar 1-7 en kort daarna ook nog de paal raakte.

Door de zege staat PSV na 23 competitieduels nog altijd maar op vier verliespunten en lonkt een Eredivisie-record. Alleen bij FC Utrecht en Ajax werd gelijkgespeeld. In het volgende duel, volgende week zondag, komt nummer twee Feyenoord op bezoek in Eindhoven. De voorsprong van PSV is nu, met een duel meer gespeeld, dertien punten. In dat treffen moet blijken of de Rotterdammers het de soevereine koploper moeilijk kunnen maken. Het PEC Zwolle van coach Johnny Jansen kon dat vanavond in ieder geval niet.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
* Actueel tot en met 29 apr. 2024

De rapportcijfers: 

PEC Zwolle Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.