Lukkien geeft Bacuna direct belangrijke rol bij FC Groningen

Reacties

Leandro Bacuna is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. De 31-jarige middenvelder, die vorige week tekende bij de club, krijgt van trainer Dick Lukkien meteen de aanvoerdersband. Bacuna keerde tien jaar na zijn vertrek naar Aston Villa terug in Groningen.

Lukkien geeft Bacuna direct belangrijke rol bij FC Groningen
© Pro Shots

Bacuna sloot eerder al aan bij de selectie van Lukkien, aanvankelijk om zijn conditie op peil te houden. De middenvelder maakte indruk, waardoor de club graag met hem in zee ging. Met de komst van Bacuna onderstreept FC Groningen nogmaals de favorietenstatus in de Keuken Kampioen Divisie.

Via Aston Villa, Reading en Cardiff City belandde Bacuna afgelopen seizoen bij Watford. Hij speelde vijftien competitiewedstrijden in het Championship, maar een doorslaand succes werd het niet. Het contract van de routinier werd niet verlengd, waardoor hij transfervrij was.

Bacuna neemt de aanvoerdersband over van Joey Pelupessy, die de band afgelopen seizoen droeg toen Groningen degradeerde uit de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.