Lukkien blijft strijdbaar bij Emmen: 'Ik zeg je: dit tweeluik is nog niet gespeeld'

Reacties

Dick Lukkien houdt de moed erin na de pijnlijke 2-0 nederlaag van FC Emmen in Almere. De oefenmeester gelooft dat zijn ploeg het in eigen huis kan omdraaien komende zondag.

Lukkien blijft strijdbaar bij Emmen: 'Ik zeg je: dit tweeluik is nog niet gespeeld'
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Lukkien had er ook meer van verwacht. 'Almere was beter dan wij, zo eerlijk moet je zijn', geeft de trainer toe. 'We hadden de wedstrijd na rust redelijk onder controle, maar die penalty zette de boel een beetje op zijn kop. We hebben nog wel wat kansen gehad op een aansluitingstreffer, maar er zat bij hen net iets meer gif en vuur in dan bij ons.’

Daar baalt de oefenmeester uiteraard stevig van. 'Ik ben teleurgesteld in wat wij hebben gedaan, ik ben daar zelf ook onderdeel van. Alleen: er is geen tijd om te rouwen. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Zij hebben een mooie uitgangspositie verworven, maar ik zeg je: dit tweeluik is nog niet gespeeld', blijft Lukkien strijdbaar.

'Dit is een tik op de kin. Dan ga je even neer, acht tellen, maar dan sta je weer op. Nu is het zaak om richting zondag de accu weer volledig op te laden. En goed na te denken hoe we dat gaan doen en met wie we dat gaan doen. Daar hebben we vijf dagen voor, dat scheelt. Het is een thuiswedstrijd, dat scheelt ook. We zijn teleurgesteld, maar we moeten ons nu klaarmaken’, zegt de Emmen-coach.

Vooral de start van Emmen vormde een schril contrast met de uitwedstrijd tegen NAC van een week eerder. Toen begon de ploeg van Lukkien wél scherp en vol vertrouwen. Hoe verklaart Lukkien dat enorme verschil? 'Dat is waarschijnlijk ook symptomatisch voor ploegen onderaan de ranglijst. Dat het niet elke week even bestendig is. Anders hadden waarschijnlijk ook niet in de play-offs gestaan.'

Zo 11 jun. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.