Lukaku voor het eerst trefzeker bij Manchester United

Romelu Lukaku heeft in de nacht van maandag op dinsdag zijn eerste doelpunt laten aantekenen voor Manchester United. De 24-jarige aanvaller, die voor om en nabij de 85 miljoen euro overkwam van Everton, scoorde in het oefenduel met Real Salt Lake dat de Europa League-winnaar met 1-2 won.

Lukaku, die afgelopen weekeinde debuteerde in het oefenduel met Los Angeles Galaxy (2-5 overwinning), rondde zeven minuten voor rust koelbloedig af op aangeven van Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër was even daarvoor zelf verantwoordelijk voor de 1-1, na voorbereidend werk van Jesse Lingard. Real Salt Lake opende halverwege de eerste helft de score via Luis Silva.

De wedstrijd werd gespeeld in het Rio Tinto Stadium in Utah. Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah kwamen in de eerste helft in actie. Door een rode kaart van Antonio Valencia in de 67ste minuut - wegens een charge op Sebastian Saucedo - eindigden The Red Devils het duel met tien man.

Voor United was het duel een opwarmertje voor de strijd om de International Champions Cup, een zomertoernooi met allure. De ploeg van José Mourinho neemt het in dat kader in de nacht van woensdag op donderdag op tegen Manchester City. Later wachten nog wedstrijden tegen Real Madrid (23 juli) en Barcelona (26 juli).