Lukaku debuteert voor United met klinkende zege

Manchester United heeft zaterdag (plaatselijke tijd) met ruime cijfers gewonnen van LA Galaxy: 2-5. De wedstrijd stond vooral in het teken van het debuut van topaankoop Romelu Lukaku.

De Belgische spits werd onlangs voor 84 miljoen euro overgenomen van Everton en deed tegen LA Galaxy alleen de tweede helft mee, net als de andere aanwinst Victor Lindelöf. Lukaku kwam nog niet tot scoren, maar zag zijn ploeg wel met ruime cijfers winnen.

Binnen 26 minuten stond het al 0-3 voor United na doelpunten van Marcus Rashford (2x) en Marouane Fellaini. Na rust, toen United met elf andere spelers voor de dag kwam, waren Henrikh Mkhitaryan en Anthony Martial nog trefzeker voor de Engelsen. Twee late doelpunten van Giovani Dos Santos (ex-Barcelona) maakten de stand voor LA Galaxy wat draaglijker.

Bij LA Galaxy ontbrak aanwinst Pele van Anholt. Daley Blind speelde bij United de eerste helft mee. Timothy Fosu-Mensah viel in de rust in, maar moest het veld vlak voor tijd met een blessure verlaten.