Lukaku twijfelde geen moment over Man Utd: 'De perfecte kans'

Reacties

Romelu Lukaku is dolgelukkig met zijn overstap naar Manchester United. De 24-jarige Belg heeft voor het eerst gereageerd op zijn megatransfer, die volgens de spits geen moment in gevaar is gebracht door Chelsea.

Lukaku twijfelde geen moment over Man Utd: 'De perfecte kans'

In het geruchtencircuit werd volop gesproken over de tweestrijd tussen de Premier League-kampioen en Manchester United om de aanvaller van Everton. Voor Lukaku is een terugkeer naar Chelsea echter geen serieuze optie geweest. 'In mijn hoofd was het duidelijk. Ik had mijn ja-woord gegeven en heb niet achterom gekeken. Toen Manchester United belde, hoefde ik geen twee keer na te denken', aldus de Rode Duivel bij ESPN.

Lukaku vierde zijn transfer al met Paul Pogba, met wie hij tijdens zijn vakantie ontspande in Los Angeles. De Fransman heeft zijn vriend ook op weg geholpen naar Old Trafford. Lukaku: 'Ik praat al een jaar of zeven met hem en we wonen ook allebei in Manchester. Hij woont om de hoek, dus we zien elkaar dagelijks. Paul vertelde me over hoe het achter de schermen gaat en dat sprak me enorm aan.'

De Belg is duidelijk over zijn ambities. Hij komt naar Old Trafford om voor de prijzen te spelen. 'Voor mij is dit de perfecte kans. Ik ben 24 jaar oud en heb nog nooit een grote prijs gewonnen. Mourinho gaat me ongetwijfeld helpen een betere speler te worden. Hij maakt van spelers winnaars', zegt Lukaku.

Met die woorden spreekt de goalgetter ook direct tegen dat er nog frictie is tussen hem en The Special One. Onder Mourinho vertrok Lukaku bij Chelsea. 'Dat was een totaal andere situatie. Ik was nog erg jong en wilde graag spelen. Hij begreep waarom ik wilde vertrekken. Nu ben ik volwassen, dat ziet hij ook. Daarom ben ik hem ook dankbaar voor deze kans.'

Lukaku komt voor 85 miljoen euro over van Everton en heeft de medische keuring inmiddels ook achter de rug. De aanwinst sluit zo direct aan bij de Manchester United-selectie voor het trainingskamp in de Verenigde Staten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.