Lukaku geeft Courtois goede voorbeeld: 'Zoals een aanvoerder hoort te zijn'

Reacties

Romelu Lukaku was anderhalve week geleden nog de gebeten hond na de verloren Champions League-finale van Internazionale, maar krijgt woensdagochtend complimenten voor de manier waar op hij België als aanvoerder bij de hand nam. De dertigjarige spits gaf met twee goals tegen Estland (0-3) het vervolg aan een bijzondere reeks.

Lukaku geeft Courtois goede voorbeeld: 'Zoals een aanvoerder hoort te zijn'
© Pro Shots
Estland
Estland
0 - 3
België
België

In zijn laatste vijftien kwalificatieduels (EK en WK) was Lukaku namelijk altijd trefzeker voor België, met een totale score van 22 doelpunten. Sinds het uitduel met - nota bene - Estland (0-2) op 9 juni 2017 in het kader van de kwalificatiereeks voor de mondiale eindronde in Rusland, was het in dat verband altijd raak voor Big Rom.

De topscorer aller tijden van De Rode Duivels kon die reputatie vorig jaar weliswaar niet waarmaken op het WK, toen hij met een aantal grote missers tegen Kroatië mede verantwoordelijk was voor de vroegtijdige uitschakeling. Sindsdien pakte Lukaku de draad echter weer op met zeven goals in de laatste vier interlands.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook dinsdagavond nam Lukaku de ploeg van bondscoach Domenico Tedesco als vanouds bij de hand. De veelbesproken rel rond Thibaut Courtois hing als een schaduw over het EK-kwalificatieduel in Tallinn, maar Lukaku toonde zich onverstoorbaar en bracht de Belgische zege met twee doelpunten al voor de rust in veilige haven.

'Dit soort kwalificatiewedstrijden zijn voor onze recordschutter aller tijden een appeltje-eitje', schrijft Het Laatste Nieuws in een analyse. 'Hij nam de jeugd bij de hand. Zoals een aanvoerder dient te zijn.' Ook Sporza zag de spits het goede voorbeeld geven. 'Je kunt uiteindelijk altijd op Lukaku rekenen. Een aanvoerder die voorop gaat in de strijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Courtois
Het zijn zinsnedes die niet los vallen te zien van het bommetje dat Courtois deze interlandperiode tot ontploffing bracht. De 31-jarige doelman van Real Madrid zou bij afwezigheid van Kevin De Bruyne tegen Estland de aanvoerder zijn, maar kon het niet verkroppen dat de band hem niet was gegund tegen Oostenrijk en vertrok zondagavond.

In België vragen ze zich hardop af of Courtois er in september weer bij is als de EK-kwalificatiereeks verdergaat. Jan Mulder vindt dat de keeper zijn fout moet toegeven. 'Maar zal hij dat doen... Of Tedesco blaam treft? Vedetten moeten niet gepamperd worden ten koste van alles. Naar mijn gevoel heeft de bondscoach geen fout gemaakt.'

De kans dat de interlandloopbaan van Courtois erop zit, is ook aanwezig. 'Als Courtois de lijn van Tedesco niet wil volgen, dan is hij ook in staat om er de brui aan te geven', zei oud-international Marc Degryse (ex-PSV) bij VTM. 'Courtois staat bekend als iemand die rechtlijnig is en bij zijn standpunt blijft. Het wordt toch een moeilijke.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.