Luis Enrique haalt veelbesproken Alba terug bij Spaanse selectie

Reacties

Jordi Alba zit voor het eerst sinds het WK van afgelopen zomer bij de selectie van Spanje. Bondscoach Luis Enrique negeerde de linksback van Barcelona tot dusver. Borussia Dortmund-revelatie Paco Alcácer ontbreekt juist.

Luis Enrique haalt veelbesproken Alba terug bij Spaanse selectie

Dat Alba tijdens de laatste twee interlandperiodes ontbrak bij de Spaanse nationale ploeg, zorgde voor speculatie in de media. Luis Enrique weigerde echter antwoord te geven op vragen over zijn verstandhouding met de 29-jarige vleugelverdediger, die een slechte relatie zou hebben overgehouden aan de samenwerking met de trainer in Camp Nou.

Luis Enrique hield vol dat hij zijn beslissingen louter op sportieve afwegingen baseerde en heeft Alba nu dus ook weer opgeroepen voor het Nations League-duel met Kroatië op 15 november en het oefenduel met Bosnië-Herzegovina van drie dagen later. Chelsea-linksback Marcos Alonso ontbreekt dit keer in het 24-koppige keurkorps van La Furia Roja.

Daarin is ook geen plaats voor Alcácer, die zijn goede vorm bij Dortmund in doortrok met treffers in oktober tegen Wales en Engeland. Diego Costa ontbreekt wegens een blessure, net als Koke en Thiago. Wel is er plaats voor nieuwelingen als Diego Llorente (Real Sociedad), Mario Hermoso (Espanyol), Pablo Fornals (Villarreal) en Brais Méndez (Celta de Vigo).

Persconferentie
Luis Enrique gaf op zijn aansluitende persconferentie toelichting op zijn besluit om Alba nu wel te selecteren. 'Ik hoef mijn beslissingen niet te baseren op de publieke opinie. Er is ook niets veranderd ten opzichte van de vorige keer, waardoor ik Jordi Alba nu wel oproep. Ik heb geen persoonlijke problemen, met geen enkele speler. We hebben ook niet gebeld of zo.'

De voormalig trainer van Barcelona vindt ook dat hij geen verdere uitleg verschuldigd is. 'Niemand kent Jordi Alba beter dan onze technische staf. Soms spelen er ook andere dingen mee bij het niet oproepen van een speler, we laten ons niet alleen beïnvloeden door hun kwaliteiten. Maar laten we niet overdrijven. Ik hoef niet alles uit te leggen', aldus Luis Enrique.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.