Alcácer schittert ook bij vernieuwd Spanje

Reacties

Spanje heeft donderdag simpel afgerekend met Wales. Opnieuw maakte de ploeg van bondscoach Luis Enrique indruk, met Paco Alcácer als smaakmaker.

Alcácer schittert ook bij vernieuwd Spanje
Wales
Wales
1 - 4
Spanje
Spanje

Luis Enrique heeft de bezem grondig door de Spaanse selectie gehaald. Dat leverde in september een 6-0 zege in het Nations League-duel met Kroatië op. Het sterke spel trok zijn elftal door in het oefenduel met Wales, waarbij de grote vedette Gareth Bale ontbrak wegens een blessure. Luis Enrique, voormalig trainer van Barcelona maakte geen gebruik van de enige speler van Barça in zijn selectie, Sergio Busquets.

Alcácer, die afgelopen zomer juist vertrok uit Catalonië en in bloedvorm steekt bij Borussia Dortmund, was belangrijk tegen Wales. In de achtste minuut kreeg de spits na een afgeslagen voorzet zijn eerste kans. Alcácer schoot de bal snel en hard in de kruising: 0-1. Zijn laatste doelpunt in de nationale ploeg dateerde van 9 oktober 2015.

Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Spanje de score. Linksback José Gayà, die de voorkeur krijgt boven Jordi Alba in de Spaanse selectie, lepelde een vrije trap het zestienmetergebied in en aanvoerder Sergio Ramos kopte volledig vrijstaand raak. Binnen een half uur besliste Alcácer het duel, door na slecht uitverdedigen van Wales opnieuw raak te knallen.

Wales werd na rust in de jacht op de aansluiting buiten een kopbal van Chelsea-verdediger Ethan Ampadu op de lat niet heel dreigend. Spanje liep zelfs verder uit. Suso raakte de lat al met een geplaatst schot en een kwartier tijd voor tijd bediende hij invaller Marc Bartra, die uit zijn hoekschop fraai de 0-4 binnen kopte. Het slotakkoord kwam echter van de thuisploeg, via een kopbal van Sam Vokes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.