Luis Enrique hult zich in nevelen over negeren Jordi Alba

Reacties

Luis Enrique wilde niet uitleggen waarom Jordi Alba net als vorige maand tijdens zijn eerste selectie als bondscoach van Spanje ontbreekt. Ook weigerde de voormalig trainer van Barcelona uit te weiden over de situatie van Diego Costa.

Luis Enrique hult zich in nevelen over negeren Jordi Alba

Jordi Alba was misschien wel de opvallendste afwezige in de selectie die Luis Enrique donderdag bekendmaakte voor het oefenduel met Wales en de Nations League-wedstrijd tegen Engeland. In Spaanse media verschenen vorige maand al berichten dat de 66-voudig international gebrouilleerd is geraakt met de trainer in diens laatste seizoen bij Barcelona. Luis Enrique zei tijdens zijn persconferentie echter als regel te hebben niet te praten over spelers die niet bij de selectie zitten.

Diezelfde regel gaat in zekere zin op voor Diego Costa. De spits van Atlético Madrid meldde zich vorige keer wegens privéredenen af bij de nationale ploeg en ontbreekt nu wegens de blessure die hij woensdag opliep in het Champions League-duel met Club Brugge. Er steekt verder niks achter de absentie, verzekerde Luis Enrique de pers. 'Het geeft me de gelegenheid andere spelers te testen op dit niveau, de concurrentiestrijd gaande te houden, zodat niemand in slaap valt.'

Paco Alcácer is de man die profiteert van de plek die openvalt door de absentie van Diego Costa. De 25-jarige spits van Borussia Dortmund werkte bij Barcelona al samen met Luis Enrique en is met vier goals in drie duels prima gestart bij de Duitse koploper. Dat levert de dertienvoudig international (zes goals) nu zijn eerste oproep in twee jaar op. 'Ik ken hem erg goed', zei de Spaanse bondscoach. 'Door blessures hebben we nu de kans hem aan het werk te zien, daar ben ik blij mee.'

Luis Enrique had in zijn selectie verder ook plek voor de verdedigers Marc Bartra (Real Betis), met wie hij nog samenwerkte bij Barcelona, en vleugelverdediger Jonny Otto (Wolverhampton Wanderers), die hij kent uit zijn periode als trainer van Celta de Vigo. Op het middenveld is nu weer wel plaats voor Koke, terwijl diens ploeggenoot bij Atlético Madrid Rodri – al veelvuldig vergeleken met Sergio Busquets – er opnieuw bij is. Isco en Dani Carvajal ontbreken wegens fysieke problemen, Gerard Piqué is gestopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.