Luis Enrique haalt na opmerkelijk incident uit naar Spaanse journalisten

Reacties

Luis Enrique heeft zaterdag dan toch gereageerd op 'middelvinger-gate', de ophef die is ontstaan na de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Spanje en Zweden. De bondscoach hekelt de rol van de Spaanse sportpers.

Luis Enrique haalt na opmerkelijk incident uit naar Spaanse journalisten
© Pro Shots
Zweden
Zweden
2 - 1
Spanje
Spanje

La Roja verloor donderdagavond met 2-1 bij Zweden, waarna er een opmerkelijk incident plaatsvond. Luis Enrique zou volgens een aanwezige journalist namelijk zijn middelvinger hebben opgestoken naar een supporter. 'Richting een tribune waar veel kinderen en jonge mensen zaten', zo verklaarde Frida Nordstrand van TV4 later. De trainer reageerde er na afloop zelf niet op.

Spaanse media melden nu meer details. Zo zou het een Spaanstalige man geweest zijn, maar hij droeg een shirt van Zweden. Ook riep de man naar verluidt zeer kwetsende dingen over overleden familieleden van Luis Enrique, die twee jaar geleden zijn negenjarige dochtertje Xana verloor. In de periode dat zij ernstig ziek was, stopte de ex-middenvelder overigens als bondscoach, om bij zijn familie te kunnen zijn. Later keerde hij terug bij de nationale ploeg.

Op de persconferentie richting Georgië-thuis van zondagavond besprak Luis Enrique het voorval wél. Hij werd gevraagd naar zijn middelvinger en reageerde met stemverheffing. 'Er waren inderdaad beledigingen, dieper wil ik er niet op ingaan. Maar het is opmerkelijk dat jullie dat gebaar belangrijker vinden dan het verbale geweld, en dat jullie dát niet veroordelen', zo richtte hij zich tot het journaille. 'Al verbaast het me niets, dat jullie dat niet doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.