Enrique kan optimisme moeilijk opbrengen na zeer zeldzame nederlaag

Reacties

Na 66 WK-kwalificatieduels zonder nederlaag ging het voor Spanje mis in Zweden, Luis Enrique reageerde zowel teleurgesteld als hoopvol na de wedstrijd.

Enrique kan optimisme moeilijk opbrengen na zeer zeldzame nederlaag
© Pro Shots
Zweden
Zweden
2 - 1
Spanje
Spanje

Sinds maart 1993 had Spanje niet meer verloren in de WK-kwalificatieperiode, maar aan die reeks maakte Zweden donderdagavond een eind. Dat terwijl de avond nog zo goed begon in Solna. 'Het is de wreedheid van het spelletje', doelde Enrique op het persmoment na de wedstrijd op de razendsnelle gelijkmaker van Zweden na de openingsgoal van Carlos Soler.

'Het bracht ons aan het twijfelen', ging Enrique verder over de 1-1. 'We hebben veel duels verloren, vooral op het middenveld. Het is moeilijk om optimistisch te zijn.' Toch liet de Spaanse bondscoach in dezelfde persconferentie weten nog hoopvol te zijn. 'Het was geen slechte wedstrijd, ik denk niet dat we het verdienden om te verliezen. Ik zou me pas zorgen maken als ik een team zonder ambitie had gezien, maar zo is het niet gegaan.'

Middelvinger
De ophef over een gebaar van Enrique na de wedstrijd kwam niet ter sprake tijdens het persmoment met de Spaanse coach zelf. Een Zweedse journalist zag wat er gebeurde en benoemde dat tijdens een uitzending op Zweedse televisie. 'Hij kookte van binnen. Een Spaanse supporter riep de hele wedstrijd naar Luis Enrique, dat hij zijn spullen moest pakken. Enrique stak zijn middelvinger op richting de tribune, waar veel kinderen en jonge mensen zaten', aldus Frida Nordstrand van TV4.

Vanuit het Spaanse kamp werd niet gereageerd op het incident, bondscoach Janne Andersson van Zweden bleef stoïcijns. 'Hij moet doen wat hij wil, ik doe daar niet aan. Wij concentreren ons op onze eigen dingen. Ik heb het niet gezien, maar hij doet zijn ding en wij het onze.'

Spanje moet in Groep B nog flink aan de bak om rechtstreekse kwalificatie voor het WK af te dwingen. Alleen de groepswinnaar is zeker van een ticket voor het toernooi in Qatar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.