Luis Enrique gooit het over een andere boeg: walkietalkie op het trainingsveld

Reacties

Bondscoach Luis Enrique van Spanje maakt van deze interlandperiode gebruik om een nieuwe vorm van communiceren op het trainingsveld uit te proberen. Tijdens een oefensessie in aanloop naar het Nations League-duel met Zwitserland maakt hij gebruik van een portofoon.

Luis Enrique gooit het over een andere boeg: walkietalkie op het trainingsveld
Spanje
Spanje
1 - 2
Zwitserland
Zwitserland

Het was een vrij bijzonder beeld aan de zijlijn van het trainingsveld van de Spaanse nationale ploeg: daar stond Luis Enrique namelijk op een steiger in een walkietalkie zijn spelers toe te spreken. In samenspraak met de Spaanse bond probeerde de bondscoach om de internationals van een afstand beter te bereiken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De walkietalkie van Enrique stond in verbinding met zijn spelers, die een kastje op hun rug droegen met een luidspreker. Daarop kwamen de instructies binnen van de Spaanse keuzeheer. 'Ik hoop niet dat ik nu teveel schreeuw', grapte Enrique. 'Ik ben het niet gewend om de spelers op een grote afstand te zien en zacht te moeten praten.'

Spanje bereidt zich voor op twee Nations League-wedstrijden tegen Zwitserland (zaterdag) en Portugal (volgende week dinsdag). Voor het WK in Qatar zijn de Spanjaarden ingedeeld in een groep met Japan, Duitsland en Costa Rica. Het WK begint voor Spanje met een wedstrijd tegen Costa Rica (23 november).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.