Pedri wil WK-drama's Spanje wegpoetsen: 'Zien onszelf als favoriet in Qatar'

Reacties

Pedri beschouwt Spanje als één van de favorieten om het komende WK in Qatar te winnen, ook al liepen de laatste twee mondiale eindtoernooien voor La Roja uit op grote teleurstellingen.

Pedri wil WK-drama's Spanje wegpoetsen: 'Zien onszelf als favoriet in Qatar'
Spanje
Spanje
1 - 2
Zwitserland
Zwitserland

Spanje, de wereldkampioen van 2010 in Zuid Afrika, werd in de groepsfase van het WK in Brazilië (2014) door onder andere Oranje uitgeschakeld in de groepsfase. Vier jaar later gingen de Spanjaarden tijdens het WK in Rusland in de achtste finales onderuit tegen gastland.

Over een kleine twee maanden start Spanje het WK in Qatar tegen Costa Rica. De andere twee landen in de groep zijn Duitsland en Japan. Barcelona-middenvelder Pedri ziet Spanje als een grote kanshebber op de WK-titel. 'Veel mensen verwachten niet zoveel van ons, maar we zien onszelf als titelfavoriet in Qatar', aldus de twaalfvoudig international in gesprek met Sport.

'We beseffen dat we niet zomaar de titel winnen, maar wanneer we ons niveau halen, dan zal onze kans zeker voorbij komen. Ik ben gewend aan druk bij Barcelona en bij de nationale ploeg. Dat moet je naast je kunnen neerleggen, kalm blijven en proberen te genieten', verklaart Pedri, die zich met Spanje voorbereidt op de komende Nations League-wedstrijden tegen Zwitserland (zaterdag) en Portugal (volgende week dinsdag).

Machine Lewandowski
Op de vraag of hij zichzelf ooit de Ballon d'Or ziet winnen, antwoordt Pedri: 'Ik hoop dat ik een kans krijg, het is een moeilijke prijs om te behalen. Om de beste van de wereld te worden, moet ik nog veel leren en mezelf blijven ook verbeteren', zei de middenvelder, die bij Barcelona een goede band heeft opgebouwd met Robert Lewandowski.

'Het is niet normaal hoeveel doelpunten hij maakt en ook nog assists geeft. Robert is echt een machine in het strafschopgebied. Het is geweldig om met hem samen te werken. Hij is ook iemand die de jonge spelers helpt. Robert past heel goed bij ons team', besluit Pedri. Barcelona is mede dankzij acht goals van Lewandowski na zes speelrondes tweede in La Liga. De achterstand op koploper Real Madrid is twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.