Luis Díaz smeekt ontvoerders om zijn vader vrij te laten

Luis Díaz heeft zondagavond een statement uitgebracht, waarin de Liverpool-aanvaller een emotionele oproep doet aan de ontvoerders van zijn vader.

Luton Town
Luton Town
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Vorige week werden de ouders van Díaz ontvoerd in Colombia. De moeder van de aanvaller werd al snel weer vrijgelaten, maar van de vader van Díaz ontbreekt nog ieder spoor. De ontvoering is opgeëist door het Nationaal Bevrijdingsleger ELN, een communistische guerrillabeweging.

Díaz wilde ondanks de nachtmerrie waarin hij terecht is gekomen zondag spelen tegen Luton Town. De aanvaller werd als invaller in het veld gebracht en voorkwam in blessuretijd een nederlaag voor Liverpool: 1-1. Bij het vieren van zijn doelpunt toonde hij een shirt met daarop de tekst Libertad Para Papa. Vertaald: Vrijheid voor papa.

Díaz was na afloop niet beschikbaar voor de Engelse pers, maar heeft niet lang na het gelijkspel bij Luton via social media een verklaring de wereld in gestuurd. 'Dit doelpunt was voor de vrijheid van mijn vader en alle ontvoerden in mijn land. Bedankt voor alle steun', schrijft Díaz daarbij.

Het statement is emotioneel. 'Hier is niet de speler aan het woord', schrijft de aanvaller. 'Ik spreek hier als Lucho Díaz, de zoon van Luís Manuel Díaz. Mijn vader, een hardwerkende man, de steunpilaar van de familie. Hij is nu ontvoerd. Ik vraag ELN om mijn vader zo snel mogelijk vrij te laten.'

'Iedere seconde, iedere minuut maken we ons meer zorgen', vervolgt Díaz. 'We hebben geen woorden om onze verschrikkelijke gevoelens te kunnen beschrijven en dat zal zo blijven zolang hij niet thuis is. Ik smeek jullie om mijn vader vrij te laten en zijn integriteit te respecteren. Verder wil ik alle Colombianen en de internationale gemeenschap bedanken voor de steun.'