Luhukay zet forse stap in richting van vierde promotie

Hij is in Nederland bijna niet bekend als trainer, maar in Duitsland bouwt hij een steeds grotere naam op. Jos Luhukay loodste sinds 2005 al drie clubs naar de Bundesliga en zette als trainer van Hertha BSC maandag een grote stap richting zijn vierde promotie.

Luhukay zet forse stap in richting van vierde promotie

In het eigen Olympiastadion won Die Alte Dame met 3-0 van Eintracht Braunschweig, de nummer twee in de Tweede Bundesliga. Ronny (foto onder) was met twee goals de grote man aan de kant van Hertha, dat in de twaalfde minuut wel een grote tegenvaller te verwerken kreeg toen voormalig FC Twente-middenvelder Peter Niemeyer met een ogenschijnlijk zware hoofdblessure naar de kant moest. De kwetsuur was een smet op de cruciale zege.

Luhukay werd afgelopen zomer aangesteld om de gedegradeerde Berlijnse grootmacht in één jaar weer terug naar het hoogste niveau te krijgen. Na een weifelend begin in de Duitse hoofdstad kreeg de 49-jarige Venlonaar zijn ploeg aan het voetballen. Met nog zes duels te spelen is de voorsprong op nummer drie 1. FC Kaiserslautern (de bovenste twee op de ranglijst promoveren rechtstreeks) liefst veertien punten, waardoor promotie komend weekend al een feit kan zijn.

Acht jaar geleden maakte Luhukay zijn eerste promotie mee. Als assistent van Huub Stevens bracht hij 1. FC Köln terug bij de eliteclubs van Duitsland. Luhukay degradeerde in 2007 met Borussia Mönchengladbach, maar promoveerde het jaar daarop meteen weer. Drie seizoenen later leidde hij FC Augsburg naar de Bundesliga, maar na afloop van de voorbije jaargang vertrok hij. Luhukay baarde opzien door met relatief weinig middelen een door veel kenners voorspelde degradatie af te wenden, maar desondanks besloot hij te vertrekken. (Süleyman Öztürk)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen