'Lucky PSV' blijft gaspedaal indrukken tot de laatste seconde

Reacties

Waar in het verleden onder Nederlandse voetballiefhebbers regelmatig de term 'Lucky Ajax' viel, wordt nu steeds vaker gesproken over 'Lucky PSV'. Of het nu geluk is of niet, feit is wel dat PSV opvallend vaak scoort na de 85ste minuut dit seizoen.

'Lucky PSV' blijft gaspedaal indrukken tot de laatste seconde

Vorig seizoen al ontsnapte PSV regelmatig in de slotfase van een wedstrijd. Drie keer werd een gelijke stand nog omgezet in een overwinning, één keer werd een nederlaag voorkomen. In totaal werden er op die manier zeven 'extra' punten gepakt door de latere kampioen. Dit seizoen maakt PSV het nóg bonter.

In de zestien Eredivisie-wedstrijden die PSV tot nu toe speelde, scoorde het volgens Opta al dertien keer na de 85ste minuut. Geen enkele andere club komt ook maar in de buurt bij dat aantal, ook naaste achtervolger Ajax (7) niet. PSV heeft door de scherpte in de slotfase een record binnen handbereik.

Eredivisie-goals na de 85ste minuut

Club Seizoen Goals
Ajax 2009/10 14
PSV 2018/19 13
SC Heerenveen 2008/09 13
PSV 2014/15 13
Feyenoord 2016/17 13
Ajax 2005/06 13
AZ 2004/05 13
Ajax 2004/05 13

Nog nooit maakte een club in de Eredivisie meer dan veertien doelpunten na de 85ste minuut in één seizoen. Dat record is nu in handen van Ajax, dat in het seizoen 2009/10 veertien keer scoorde in de laatste minuten. PSV is echter pas halverwege het seizoen en loopt slechts één doelpunt achter op dag record, dat zodoende vrijwel zeker lijkt te gaan sneuvelen.

De late doelpunten leggen PSV ook dit seizoen geen windeieren. Al drie keer werd door een treffer in de slotfase een gelijkspel voorkomen. Dat gebeurde tegen Fortuna Sittard, PEC Zwolle en FC Groningen. Er mag dan ook met recht gesteld worden dat PSV tot de laatste seconde van een wedstrijd het gaspedaal ingedrukt houdt.

PSV kan borst natmaken, traditioneel lastige opgave Ajax
'PSV kan nee zeggen tegen een bod van veertig miljoen euro'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.