Lúcio zet op respectabele leeftijd punt achter lange loopbaan vol prijzen

Reacties

Na 22 jaar heeft Lúcio besloten zijn lange profcarrière te beëindigen. De inmiddels 41-jarige Braziliaan stond meest recent onder contract bij Brasiliense, op het vierde niveau in zijn vaderland.

Lúcio zet op respectabele leeftijd punt achter lange loopbaan vol prijzen
© Pro Shots

Lúcio maakt het nieuws zelf bekend via Instagram. Hij laat weten de tijd rijp te achten voor een pensioen als speler en dankbaar te zijn voor de lange loopbaan die hij achter zich heeft. De verdediger was actief in drie decennia. Hij begon zijn loopbaan eind jaren negentig bij Internacional en maakte in januari 2001 de oversteek naar Europa.

Zijn eerste stop was in Duitsland, waar hij achtereenvolgens voor Bayer Leverkusen (drie jaar) en Bayern München (vijf jaar) uitkwam. Daarna vertrok Lúcio naar Italië, om eerst voor Internazionale en daarna kortstondig voor Juventus te spelen. In 2013 keerde hij terug naar Brazilië en bouwde hij zijn loopbaan af via São Paulo, Palmeiras, FC Goa, Gama en tenslotte Brasiliense.

In zijn lange carrière grossierde Lúcio in prijzen. In totaal veroverde hij vier landstitels en vijf nationale bekers. In het kalenderjaar 2010 legde de verdediger met Inter beslag op alle grote prijzen. Bovendien kroonde hij zich in 2002 al met Brazilië tot wereldkampioen. Met liefst 105 interlands achter zijn naam staat hij in de topvijf van spelers met de meeste duels voor de Seleção.

Wat Lúcio nu gaat doen, is nog onduidelijk. Hij was de laatste speler van de WK-finale van 2002 die nog actief was als speler, al kwam hij al in augustus voor het laatst tot minuten namens Brasiliense.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.