Dag voor herdenking vliegramp degradeert Chapecoense

Reacties

Chapecoense heeft zich woensdag moeten neerleggen bij de degradatie uit de Braziliaanse Serie A. De sportieve stap terug komt een dag voor de herdenking van de vliegtuigramp die de club diep raakte.

Dag voor herdenking vliegramp degradeert Chapecoense
© Pro Shots

Op 28 november 2016 voltrok zich een ramp voor Chapecoense. Op weg naar Copa Sudamericana-finale tegen Atlético Nacional verongelukte het vliegtuig dat de spelers en staf naar Colombia moest brengen. 71 van de 77 inzittenden kwamen om, van wie 19 van de 22 spelers.

Notabene een dag voor de herdenking, drie jaar na dato, werd de sportieve teloorgang niet meer te voorkomen. De nederlaag tegen Botafogo (0-1) betekende dat een degradatie onafwendbaar is geworden.

'Het is delicaat moment', zei aanvoerder Douglas na de nederlaag. 'Het is lastig om de woorden te vinden. Chapecoense heeft altijd z'n eenheid getoond. Het is tijd om als gemeenschap weer de saamhorigheid te tonen om het mooie verhaal een vervolg te geven en alles weer op de rails te zetten voor een terugkeer in de Serie A. Want dat is de plaats waar deze club thuishoort.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.