Lozano ziet Napoli-concurrenten schitteren in spektakelstuk

Nog zonder Hirving Lozano in de wedstrijdselectie heeft Napoli zaterdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe Serie A-seizoen gewonnen. Franck Ribéry kon bij zijn debuut niet voorkomen dat Fiorentina ten onder ging in het spektakelstuk.

Fiorentina
Fiorentina
3 - 4
Napoli
Napoli

Lozano leverde PSV deze week een transferrecord op door zijn transfer naar Napoli af te ronden. De Italiaanse topclub had inclusief bonussen 42 miljoen euro over voor de Mexicaanse aanvaller en zal ongetwijfeld grote plannen hebben met hem. In het uitduel met Fiorentina bleek echter andermaal dat de Partonopei ook zonder Lozano in de ploeg al een aanval om van de watertanden hebben.

Fiorentina-aanwinst Ribéry zag vanaf de bank dat Napoli telkens een passend antwoord had op goals van zijn nieuwe werkgever. Nadat Erick Pulgar al vroeg een makkelijk gegeven penalty had benut, trok Dries Mertens de stand in de 38ste minuut gelijk met een prachtig schot in de bovenhoek. Kort daarna maakte Lorenzo Insigne er vanaf de stip 1-2 van na een fopduik van Mertens.

In tegenstelling tot Lozano zat Ribéry al meteen op de bank bij het duel tussen Fiorentina en Napoli.

Na rust gingen beide teams vrolijk verder met scoren, waarbij Napoli telkens het laatste woord had. Vijf minuten na een rake kopbal van Nikola Milenkovic uit een corner van Pulgar, schoot José Callejón uit een pass op maat van Insigne knap raak in de verre hoek: 2-3. De 32-jarige Spanjaard lijkt aan de rechterkant de voornaamste concurrent van Lozano om een basisplaats.

Callejón is nog altijd van grote waarde voor Napoli, bleek tegen Fiorentina. Toen invaller Kevin-Prince Boateng enkele minuten na entree zijn debuut meteen bekroonde met een bekeken diagonale schuiver, had Napoli namelijk slechts twee minuten nodig de voorsprong te herstellen. Na een prachtig uitgespeelde counter legde Callejón de bal panklaar voor Insigne, die binnentikte: 3-4.

Ribéry mocht daarna nog invallen, maar kon bij zijn Serie A-debuut de fans niet meteen laten juichen. Zo bleef zijn roep om een penalty onbeantwoord. Daardoor won na titelhouder Juventus ook vice-kampioen Napoli zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Italië. Volgende week zaterdag staan de twee rivalen al tegenover elkaar. Dan mogelijk wel met een rol voor Lozano en Matthijs de Ligt.