Lozano treedt bij PSV in de voetsporen van Mertens

Reacties

Hirving Lozano heeft zich nu al van zijn beste kant laten zien bij PSV, dat zondag mede dankzij zijn goal met 2-0 won van Roda JC. De Mexicaanse aanvaller heeft in zijn eerste drie wedstrijden bewezen een absolute meerwaarde te zijn voor de Eredivisie.

Lozano treedt bij PSV in de voetsporen van Mertens

Met zijn dribbels is Lozano in korte tijd uitgegroeid tot publiekslieveling in Eindhoven. Ook cijfermatig is de 22-jarige Mexicaan nu al onmisbaar voor PSV. In elk van zijn eerste drie Eredivisie-wedstrijden was Lozano goed voor een doelpunt, waardoor hij clubtopscorer is van de huidige nummer twee.

Met zijn trefzekerheid treedt Lozano, die voor acht miljoen euro exclusief bonussen werd overgenomen van Pachuca, in de voetsporen van Dries Mertens. De Belg, die tegenwoordig schittert in het shirt van Napoli, was in 2011 de laatste speler die trefzeker was in zijn eerste drie wedstrijden voor PSV, weet OPTA.

Lozano is overigens niet de enige speler die op dreef is bij PSV dit seizoen. Ook Gastón Pereiro laat zich in zijn nieuwe rol als nummer 10 gelden. De Uruguayaan creëerde in drie wedstrijden al elf kansen voor zijn medespelers. Ter vergelijking: als buitenspeler creëerde hij in de gehele tweede seizoenshelft van vorig seizoen (veertien wedstrijden) dertien kansen.

PSV-watcher Marco Timmer over de overwinning van de Eindhovenaren op Roda JC.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.