Winnend PSV vergeet monsterscore weg te zetten tegen Roda

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zondag moeiteloos gewonnen. Het werd 2-0 in Eindhoven, een stand die veel hoger had kunnen uitvallen als de ploeg van trainer Phillip Cocu zorgvuldiger met de vele kansen was omgesprongen.

Het leek bij vlagen namelijk meer op een schiettent dan op een voetbalwedstrijd in het Philips Stadion. Al na drie minuten kreeg Hirving Lozano een grote kans, maar de aanname van de Mexicaan was ondermaats. Het bleek uitstel van executie voor Roda, want zes minuten later viel het doelpunt alsnog.

De Roda-verdediging stond te slapen na een lange bal van Marco van Ginkel, waardoor Jürgen Locadia oog in oog kwam te staan met doelman Hidde Jurjus (door PSV verhuurd aan de Limburgers). De spits maakte geen fout: 1-0. Lozano kreeg nog geen minuut later een gigantische kans op de 2-0, maar zijn slappe schot werd stopt door Jurjus.

Het bleef echter wachten op de volgende PSV-goal, die uiteindelijk na 24 minuten viel. Een scherpe voorzet van Joshua Brenet, die de geblesseerde Santiago Arias verving, werd door Locadia nog tegen Jurjus aangeschoten, maar in de rebound was het via Lozano toch raak. Zo staat de Mexicaanse zomeraanwinst van PSV na drie duels op drie treffers.

Omdat grote kansen voor rust niet besteed waren aan Brenet, Lozano en Locadia ging PSV met slechts een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld, maar ook niet aan het gebrek aan efficiëntie bij PSV. Dat bleek wel uit de manier waarop Bergwijn tot twee keer toe een grote kans verprutste.

Na ruim een uur spelen kreeg Roda zowaar een kans. Na een snelle uitbraak was de voorzet van Mikhail Rosheuvel uitstekend, maar de afwerking van de vrijstaande Simon Gustafson was onder de maat. Het was voor Cocu het teken om met een dubbele wissel zijn onvrede over het laconieke spel van PSV duidelijk te maken. Luuk de Jong en Bart Ramselaar kwamen voor Gastón Pereiro en Steven Bergwijn.

De Jong en Ramselaar deelden echter in de malaise en misten allebei een grote kans. Zo ontsnapte Roda ontsnapte aan een nederlaag met ruime cijfers. PSV, waar Pablo Rosario acht minuten voor tijd als invaller zijn debuut maakte in de Eredivisie, is na drie wedstrijden nog foutloos in de Eredivisie en heeft net als koploper Feyenoord negen punten. Roda JC staat puntloos op de zestiende plaats.