Imponerende thuisreeks PSV voorspelt weinig goeds voor Roda JC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. PSV tracht zondag ten koste van Roda JC Kerkrade de maximale score te behouden.

Imponerende thuisreeks PSV voorspelt weinig goeds voor Roda JC
 
Speelronde3
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterDanny Makkelie

• PSV en Roda JC zijn toe aan een jubileumeditie; voor de vijftigste keer treffen beide teams elkaar in Eindhoven in Eredivisie-verband. De Brabanders veroverden 34 keer de volle buit en moesten vijftien keer puntenverlies (negen remises en zes nederlagen) toestaan.

• Het blijft een litteken, maar PSV heeft de nare smaak van de Europese uitschakeling enigszins weggespoeld met Eredivisie-zeges op AZ en NAC Breda. De zes punten in twee duels staan in schril contrast tot de score van nul punten van Roda JC in de eerste twee wedstrijden.

Een razendsnelle vooruitblik op PSV-Roda JC

• PSV sloot zijn laatste twaalf Eredivisie-thuiswedstrijden winnend af. Slechts tweemaal zetten de Eindhovenaren een betere reeks neer. In de periode 2004-2005 (achttien thuiszeges op rij) en 2014-2015 (dertien achtereenvolgende overwinningen in het Philips Stadion).

• Roda JC-keeper Hidde Jurjus, die door PSV is verhuurd aan de Limburgers, en zijn collega's moeten vooral waakzaam zijn voor de luchtmacht van PSV. De Brabanders maakten in de voorbije tien Eredivisie-wedstrijden liefst negen doelpunten uit hoekschoppen. Ook tegen NAC Breda sloeg PSV tweemaal toe uit een corner.

PSV zet ook NAC Breda aan de kant

• PSV is samen met Feyenoord het enige team dat vorig seizoen en dit seizoen zijn eerste twee Eredivisie-duels won. In de voorbije jaargang zetten de Brabanders ook hun derde wedstrijd in winst om, maar ging de motor daarna haperen.

• Hirving Lozano scoorde tijdens zowel de eerste als de tweede speelronde en kan de tweede PSV'er worden (na Dries Mertens) die in zijn eerste drie Eredivisie-duels voor de Eindhovenaren trefzeker is.

• Voor Roda JC Kerkrade dreigt een negatieve primeur. De Limburgers stonden na drie speelrondes nog nooit met lege handen.

Ook Vitesse te sterk voor Roda JC

• Roda JC wacht inmiddels al dertien uitwedstrijden op een zege (vijf remises en acht nederlagen). De laatste keer dat de Limburgers een zwakkere serie neerzetten buitenshuis was in de periode 1987-1988 (zestien uitduels zonder triomf).

De laatste vijf edities van PSV-Roda JC Kerkrade:

SeizoenUitslag
2011/127-1
2012/135-0
2013/143-1
2015/161-1
2016/174-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.