Löw wil reis vervolgen en blijft tot 2016 Duitse bondscoach

Joachim Löw blijft minimaal tot na het EK 2016 in Frankrijk bondscoach van de Duitse nationale ploeg. Vrijdag zette hij zijn handtekening onder een nieuw contract.

Löw wil reis vervolgen en blijft tot 2016 Duitse bondscoach

Naast Löw verlengden ook keeperstrainer Andreas Köpke en teammanager Oliver Bierhoff hun verbintenis tot juli 2016. 'Ik ben blij om te mogen werken met dit team en deze technische staf. Ik ben geweldig gemotiveerd om de ploeg verder te ontwikkelen, we zijn nog lang niet aan het einde van onze reis', liet Löw na het zetten van de handtekeningen weten.

Het niet bepaald onverwachte nieuws komt precies één week nadat Die Mannschaft zich kwalificeerde voor het WK 2014. Duitsland verzekerde zich van een ticket naar Brazilië door in eigen huis met 3-0 te winnen van Ierland, waarna een spektakelstuk op bezoek bij Zweden (5-3 winst) volgde.

Löw was van 2004 tot 2006 al assistent-bondscoach, waarna hij het stokje overnam van Jürgen Klinsmann. Die stapte op na het WK in eigen land, waar Duitsland als derde eindigde. Onder Löw verloren de Duitsers vervolgens de EK-finale van 2008, werd de ploeg derde op het WK 2010 en reikte het tot de halve finale op het EK 2012.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen