Löw vertelt op welke opmerkelijke plek hij de WK-titel vierde

Reacties

Joachim Löw was in 2014 de bondscoach die Duitsland naar het goud leidde op het WK in Brazilië. De Duitser biecht tien jaar later op waar hij die triomf in eerste instantie vierde: op het toilet.

Löw vertelt op welke opmerkelijke plek hij de WK-titel vierde
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Niet om de spanning op één of andere manier te lozen, of tenminste, dat vertelt de trainer er (gelukkig) niet bij in een nieuwe podcastreeks van de Duitse publieke omroep ARD. Löw had even geen behoefte aan enorme mensenmassa's en sloot zich op in het kleinste kamertje van het Maracana-stadion in Rio de Janeiro. Het beoogde doel, rust vinden, lukte evenwel niet.

'Op een of andere manier wilde ik alleen zijn, maar dat bleek ook niet echt wat ik nodig had. Laten we maar zeggen dat mijn humeur op dat moment niet het hoogtepunt bereikte dat ik me had voorgesteld bij het winnen van een WK. Ik had tijd nodig om alles fysiek en mentaal te verwerken, om daarna ook alle gevoelens toe te laten. Ik werd 's nachts vaak wakker, ik was moe, die eerste dagen na die wedstrijd waren eerlijk gezegd niet makkelijk."

Löw ging nog wel een poos door als bondscoach, pas in 2021 gooide hij het bijltje erbij neer. Sindsdien nam hij geen trainersklus meer aan, maar hij vertelt bij de ARD dat hij daar in principe nog best voor open staat. 'Ik ben nog niet met voetbalpensioen. Vanaf deze zomer sta ik open voor een nieuwe klus en dan zal ik mijn opties overwegen', aldus de 64-jarige oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.