Löw trots op jonge ploeg: 'Spelers van Chili zijn geen lieverdjes'

Reacties

Bondscoach Joachim Löw is na de winst van de strijd om de Confederations Cup (0-1 tegen Chili) vooral trots op zijn onervaren ploeg. Het toernooi in Rusland is een opwarmertje voor het WK en dus liet de wereldkampioen ook alvast een jonge garde warmdraaien.

Löw trots op jonge ploeg: 'Spelers van Chili zijn geen lieverdjes'

Sterspelers als Manuel Neuer, Toni Kroos en Mesut Özil werden niet opgenomen in de selectie en daarvoor in de plaats kregen Julian Draxler, Timo Werner en Leon Goretzka een belangrijke rol op het eindtoernooi. 'Je kunt zeggen wat je wil, maar ik denk dat je wel kunt stellen dat elke speler van ons er nu beter voorstaat', blikt Löw terug op de afgelopen weken.

Duitsland kreeg op het toernooi vijf tegendoelpunten te verwerken, maar toonde zich ook uiterst productief: het land maakte twaalf goals. 'We hebben ongelooflijk goed gepresteerd de afgelopen drie weken', vindt Löw na de gewonnen finale tegen Chili voor de camera van de ZDF. 'We hebben het elke dag zwaar gehad, maar de jongens hebben het geweldig gedaan. Ik ben ontzettend trots op mijn spelers, ook na deze finale. De Chilenen zijn geen lieverdjes waar je tegen speelt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Over een klein jaar begint in Rusland het mondiale eindtoernooi, waar Duitsland als titelhouder fungeert. Die Mannschaft is al zo goed als zeker van kwalificatie, aangezien het in Groep C na zes wedstrijden nog ongeslagen is. 'Volgend seizoen wordt het ontzettend lastig om de titel te verdedigen', beseft Löw echter. 'We moeten hard blijven werken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.