Persoonlijke prijzen voor Draxler, Bravo en Werner

Reacties

Naast het winnen van de strijd om de Confederations Cup, heeft Duitsland ook individueel goed gescoord in Rusland. Zo vielen Julian Draxler en Timo Werner in de prijzen. Met doelman Claudio Bravo heeft ook verliezend finalist Chili een winnaar in de gelederen.

Persoonlijke prijzen voor Draxler, Bravo en Werner

Draxler werd door de toernooiorganisatie uitgeroepen tot beste speler. De middenvelder van Paris Saint-Germain, die inmiddels op 35 interlands staat, begon elke wedstrijd van Duitsland op het eindtoernooi in de basisopstelling en wist in de openingswedstrijd van de Duitsers te scoren. Vanaf de stip maakte hij de 1-2 in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Australië.

De aanvoerder van Duitsland is vooral blij dat het een spannende finale was. 'Van tevoren werd er niet veel verwacht van de Confederations Cup, maar het was een geweldige finale met heel veel strijd. We verdienden de overwinning', stelde Draxler na de finale.

Spits Werner kreeg de gouden schoen als productiefste speler van de strijd om de Confederations Cup. Niet alleen maakte de aanvalsleider drie doelpunten - evenveel als landgenoten Leon Goretzka en Lars Stindl - maar Werner leverde daarnaast ook twee assists af. De spits bekroont zijn succesvolle jaar zodoende met een persoonlijke prijs. In de Bundesliga maakte Werner in dienst van RB Leipzig 21 doelpunten, waarmee hij een groot aandeel had in de tweede plek van zijn werkgever.

Bravo miste door blessureleed de eerste twee groepswedstrijden van Chili, maar speelde daarna een belangrijke rol in het goede toernooi van de Chilenen. Tegen Australië onderscheidde hij zich al met enkele reddingen, maar in de halve finale tegen Portugal werd Bravo man of the match. In de penaltyserie, na de 0-0 in reguliere speeltijd, hield hij zijn doel schoon, waardoor Chili via drie rake strafschoppen naar de finale ging. De optredens van Bravo kwamen hem op de titel doelman van het toernooi te staan.

De prijs en het verlies in de finale zorgden voor gemengde gevoelens bij de Chileense doelman. 'We hebben veel opgestoken en alles gegeven, maar verloren van een ploeg van wereldklasse', zei Bravo na afloop. 'We zijn zeer bedroefd, maar kunnen ook trots op onszelf zijn. We hebben nooit opgegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.