Löw loopt ontmoeting met Özil mis: 'Kennelijk wil hij niet met ons praten'

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland wil heel graag met Mesut Özil om tafel na alle gebeurtenissen van afgelopen zomer, maar dat gevoel is niet bepaald wederzijds.

Löw loopt ontmoeting met Özil mis: 'Kennelijk wil hij niet met ons praten'

Deze week meldde de keuzeheer zich bij Arsenal voor een gesprek met onder anderen Özil, maar de middenvelder was niet aanwezig. 'Hij was er niet. Kennelijk moeten we accepteren dat hij niet met ons wil praten', laat Löw weten aan Sport Bild. 'Het stelt me teleur. Als je zo lang samen hebt gewerkt.... Ik had graag een persoonlijk gesprek gevoerd.'

Duitse media meldden eerder dat Arsenal-manager Unai Emery wilde voorkomen dat er een ontmoeting zou plaatsvinden, maar de Spanjaard ontkende die berichten donderdag.

Özil (29) kondigde een maand na het voor Duitsland mislukte WK zijn afscheid als international aan. De middenvelder beschuldigde in een uitgebreid statement bondsvoorzitter Reinhard Grindel van racisme. De bestuurder liet meerdere malen weten dat Özil zich moest verantwoorden voor zijn veelbesproken ontmoeting met de Turkse president Reccep Tayyip Erdogan.

Löw had zijn komst naar Arsenal vooraf aangekondigd. De bondscoach was toch al in Londen voor het FIFA-gala. Bij The Gunners ontmoette hij wel Bernd Leno, Shkodran Mustafi en Per Mertesacker, tegenwoordig hoofd jeugdopleiding van Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen