Duitse bondspreses vindt dat Özil zich moet uitspreken over Erdogan-foto

Preses Reinhard Grindel van de Duitse voetbalbond vindt dat Mesut Özil zich publiekelijk moet verantwoorden voor het feit dat hij in aanloop naar het WK op de foto is gegaan met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Duitse bondspreses vindt dat Özil zich moet uitspreken over Erdogan-foto

'Het is waar dat hij zich nog niet hierover heeft geuit', zegt Grindel in gesprek met Kicker. 'Dat heeft veel fans teleurgesteld, omdat ze vragen hebben en terecht een antwoord verwachten. Daarom is het voor mij helder dat Mesut, als hij terug is van vakantie, zich moet uitspreken, ook in zijn eigen belang.'

Ook Ilkay Gündogan ging op de foto met Erdogan. In tegenstelling tot Özil ging de middenvelder van Manchester City al wél in op de kwestie. 'Alle beledigingen hebben me geraakt. Het doet pijn dat mensen ons ervan beschuldigen dat we niet zijn geïntegreerd', liet Gündogan onder meer weten.

Grindel is nu benieuwd naar de verklaring van Özil. 'Het is wel zo netjes om een ervaren international de kans te geven een fout toe te geven.' Enkele dagen terug meldde de Duitse teammanager Oliver Bierhoff dat Özil achteraf gezien misschien beter had kunnen worden gepasseerd voor het WK.

Bierhoff meldde al snel dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd. Dat weerhield Mustafa Özil, de vader van, er niet van om fel van leer te trekken in Bild am Sonntag. 'Deze uitspraken getuigen van een grote onbeschaamdheid. Het is allemaal heel goedkoop. Bierhoff probeert zijn eigen huid te redden.'

Of de 29-jarige middenvelder van Arsenal een toekomst heeft in Die Mannschaft is volledig in handen van bondscoach Joachim Löw, die ondanks het mislukte WK aanblijft. 'We wachten de technische analyse af en zullen dan zien of Löw nog steeds op hem rekent', zegt Grindel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen