Löw komt met belangrijke update in Duitse keeperskwestie

Reacties

Bondscoach Joachim Löw heeft vrijdag voor een verrassing gezorgd tijdens zijn persconferentie voor het beslissende EK-kwalificatietweeluik.

Löw komt met belangrijke update in Duitse keeperskwestie
© Pro Shots

De keuzeheer kondigde aan dat Manuel Neuer zaterdag het doel zal verdedigen tegen Wit-Rusland en dat Marc-André ter Stegen dinsdag aan de beurt is tegen Noord-Ierland. Voor de keeper van Barcelona wordt het zijn eerste niet-vriendschappelijke interland in ruim twee jaar. Tijdens de voorbije interlandperiode mocht Ter Stegen in het oefenduel met Argentinië wel keepen, maar kreeg Neuer als vanouds de voorkeur in het EK-kwalificatietreffen met Estland.

In september zorgde Ter Stegen voor onrust met enkele uitspraken tegenover T-online. 'Natuurlijk word ik er een beetje gek van. Ik doe mijn uiterste best en dit is niet wat ik wil. Voor mezelf heb ik de situatie duidelijk op een rij. Ik wil slagen en daar hoort bij eerste keeper van mijn land zijn, maar niet ten koste van alles.' Het was tegen het zere been van Neuer. 'Ik denk dat we een team zijn en er alles aan moeten doen het team te helpen. Ik weet niet of dit het team helpt', meldde de sluitpost van Bayern München.

Opstelling
Löw kondigde aan tegen Wit-Rusland met twee in plaats van drie centrale verdedigers te spelen. 'Omdat zij maar met één spits gaan aantreden. Op het middenveld zal ik Joshua Kimmich, Ilkay Gündogan en Toni Kroos opstellen en voorin speelt Serge Gnabry. De invulling van de andere posities weet ik nog niet. In Wit-Rusland wonnen we met 0-2, maar echt makkelijk hadden we het niet. Ze hebben best veel goede voetballers in de selectie.'

Duitsland, dat met Nederland en Noord-Ierland om twee EK-tickets strijdt, verloor deze cyclus alleen van Oranje.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.