Löw blijft vertrouwen houden in spelers kwakkelend Bayern

Reacties

Het is crisis bij Bayern München, maar dat betekent niet dat Joachim Löw de spelers van Der Rekordmeister afschrijft. De bondscoach van Duitsland houdt vertrouwen in de afvaardiging uit München.

Löw blijft vertrouwen houden in spelers kwakkelend Bayern

Bayern is met zeven spelers hofleverancier van Die Mannschaft. Jérôme Boateng, Serge Gnabry, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Manuel Neuer en Niklas Süle werden opgeroepen voor de interlands tegen Nederland en Frankrijk. 'Ik weet welke kwaliteiten deze spelers hebben', aldus Löw. 'Ze zijn ervaren genoeg om met dergelijke situaties om te gaan. Je kunt ook binnen een week een heel andere prestatie laten zien. Een verandering van omgeving is goed in zo'n fase.'

Bayern slaagde er al vier wedstrijden niet in te winnen. Duels met FC Augsburg (1-1), Hertha BSC (2-0), Ajax (1-1) en Borussia Mönchengladbach (0-3) leverden slechts twee van de mogelijke twaalf punten op. Afgelopen zomer stelde ook het nationale elftal zwaar teleur op het WK. Als regerend wereldkampioen was de ploeg van Löw een van de topfavorieten, maar het toernooi in Rusland was na de groepsfase al voorbij voor Duitsland.

Vorige maand werd de Nations League begonnen met een gelijkspel thuis tegen Frankrijk (0-0), terwijl de vriendschappelijke interland tegen Peru met 2-1 werd gewonnen. Zaterdag gaat Duitsland op bezoek bij Nederland en drie dagen later in Frankrijk. 'We zijn ons bewust van het belang van deze wedstrijden. Nederland en Frankrijk zullen gemotiveerd tegen ons zijn. Het gaat ook om prestige', aldus Löw.

Overigens heeft Löw noodgedwongen enkele wijzigingen in zijn selectie moeten doorvoeren. Leon Goretzka, Kai Havertz, Marco Reus, Antonio Rüdiger en Kevin Trapp meldden zich geblesseerd af. Emre Can, Gnabry en Bernd Leno werden opgeroepen als vervangers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.