Lovende De Bruyne kijkt uit naar samenwerking met Aké

Reacties

Kevin De Bruyne is blij met de komst van Nathan Aké bij Manchester City. De sterspeler van de Engelse topclub is ervan overtuigd dat de Oranje-international een aanwinst kan zijn voor de ploeg.

Lovende De Bruyne kijkt uit naar samenwerking met Aké
© Pro Shots

De Bruyne en Aké leerden elkaar kennen bij Chelsea, waar zij als jonge talenten terechtkwamen. De twee haalden allebei het eerste elftal, maar een doorbraak in Londen bleef uit. De Bruyne kwam via Werder Bremen en VfL Wolfsburg bij City terecht en Aké verdiende bij AFC Bournemouth een toptransfer naar de vermogende Citizens.

De Bruyne is verheugd over het feit dat hij Aké nu weer zijn ploeggenoot kan noemen. 'Hij heeft het heel goed gedaan', complimenteerde de Belg de zomeraankoop op de clubwebsite. 'Nathan was de main guy bij Bournemouth, speelde alles en bouwde een goede reputatie op. Ik denk dat hij het hier heel goed kan gaan doen.'

Aké rondde zijn transfer begin augustus af en had al snel daarna De Bruyne aan de lijn hangen. 'We hebben al contact gehad met elkaar, bijvoorbeeld in zijn zoektocht naar een huis. Daar kan ik hem wel een beetje bij helpen', zegt De Bruyne, die uitkijkt naar de samenwerking op het veld. 'Omdat we dezelfde taal spreken zal het misschien gemakkelijker zijn om een connectie te krijgen met elkaar.'

City betaalde naar verluidt zo'n 44 miljoen euro voor Aké, die in de afgelopen week nog twee interlands voor Oranje speelde. De verdediger was tegen Polen en Italië basisspeler. Het nieuwe seizoen van City begint pas op maandag 21 september, met een uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.

Nathan Aké bewijst dat het kan: jong vertrekken uit Nederland en slagen in de Premier League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.