Aké over zijn droom die uitkomt: 'Man City de beste club van Engeland'

Reacties

Een droom die uitkomt, zo noemt Nathan Aké zijn overstap van AFC Bournemouth naar Manchester City. The Citizens bevestigden woensdagavond de komst van de Nederlandse verdediger, die een contract tot medio 2025 heeft getekend in het Etihad Stadium.

Aké over zijn droom die uitkomt: 'Man City de beste club van Engeland'
© Pro Shots

'Manchester City is de beste club in Engeland als je kijkt naar het afgelopen decennium. Om hier te mogen spelen is echt een droom die uitkomt', vertelt Aké op de clubwebsite van Manchester City. 'Dit is een topteam vol met spelers van wereldklasse. Overal waar je in dit team kijkt, zie je grote namen van internationale allure', aldus de dertienvoudig international van Oranje.

Aké vertelt dat hij ernaar uitkijkt om te gaan spelen onder coach Pep Guardiola. 'Pep is een manager die over de hele wereld wordt bewonderd. Wat hij al heeft gepresteerd in het voetbal spreekt voor zichzelf. Zijn successen zijn ongelooflijk en zijn stijl van voetballen past heel goed bij me. Ik weet dat ik hard moet gaan werken om een basisplaats te bemachtigen, maar dat is wat ik hier kom doen. Ik zal er alles aan doen om het team te helpen en nog meer prijzen te pakken voor de club.'

Txiki Begiristain, technisch directeur bij Manchester City, laat op zijn beurt weten enorm content te zijn met de komst van de Nederlander. 'Nathan is een enorm goede verdediger. Hij was een leider in Bournemouth en ik ben heel blij dat we het voor elkaar hebben gekregen hem hierheen te halen. Hij is sterk, snel en we hebben het gevoel dat hij technisch en intellectueel het vermogen heeft om zich aan te passen aan Peps speelstijl. Deel uitmaken van dit team zal hem alleen nog maar beter maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nathan Aké bewijst dat het kan: jong vertrekken uit Nederland en slagen in de Premier League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.