Loting play-offs EL: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax

Reacties

Ajax verdwijnt maandagmiddag in de koker bij de loting voor de play-offs van de Europa League. De Amsterdammers zullen dan iets wijzer zijn over wie ze treffen in de laatste voorronde van het tweede Europese bekertoernooi.

Loting play-offs EL: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax
© Pro Shots

Ajax was de laatste jaren een vast gezicht in de Champions League, maar moet na de derde plaats van afgelopen seizoen genoegen nemen met Europa League-voetbal. Daarvoor moet de ploeg van trainer Maurice Steijn nog wel één voorronde overleven, anders is de Conference League komend seizoen het podium.

Met welke club Ajax moet afrekenen in de play-offs van de Europa League, wordt maandag vanaf 13.00 uur duidelijk tijdens de loting. De Amsterdammers treffen als geplaatste ploeg een van drie teams uit Pot 4 of anders een van de vijf teams uit Pot 3. Op dit moment is alleen FC Lugano bekend als mogelijke opponent.

Ajax ontloopt als geplaatste ploeg de andere teams uit Pot 1 - te weten Aberdeen, FK Cukaricki, LASK Linz, Union Sint-Gillis en Zorya Luhansk - en de teams uit Pot 2, waarin de afvallers uit de derde voorronde van de Champions League instromen. In Pot 3 en 4 zitten de ploegen die doorstromen uit de derde voorronde van de EL.

Clubs die verliezen in de League Route van de derde voorronde van de Champions League, stromen direct in het hoofdtoernooi van de Europa League in. Dat geldt dus ook voor PSV, dat dinsdag tegen Sturm Graz speelt.

Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de kampioenen en de ploegen die geen kampioen werden. Dat betekent dat in Pot 4 op papier sterkere clubs als Olympiakos Piraeus en Slavia Praag terecht kunnen komen. In Pot 3 zijn teams als Qarabag FK en Ludogorets Razgrad potentiële tegenstanders.

Daarbij moet worden aangemerkt dat de derde voorronde in de verschillende toernooien nog moet worden gespeeld. Die duels staan deze week en de week erna op het programma. Daarna weet Ajax dus waar het echt aan toe is, tenzij het wordt gekoppeld aan Lugano. De Zwitsers zijn al zeker van een plek in de play-offs.

loting play-offs europa league

Pot 1
Ajax
LASK Linz (Oos)
Union Sint-Gillis (Bel)
Zorya Luhansk (Oek)
Aberdeen (Sch)
FK Cukaricki (Ser)
Pot 2 (kampioenenroute CL)
AEK Athene (Gri) of Dinamo Zagreb (Kro)
KÍ Klaksvik (Fae) of Molde FK (Noo)
FC Kopenhagen (Den) of Sparta Praag (Tsj)
Olimpija Ljubljana (Slv) of Galatasaray (Tur)
Raków Czestochowa (Pol) of Aris Limassol (Cyp)
Slovan Bratislava (Slw) of Maccabi Haifa (Isr)
Pot 3 (kampioenenroute EL)
FC Astana (Kaz) of Ludogorets (Bul)
Qarabag FK (Aze) of HJK Helsinki (Fin)
BATE Borisov (WRu) of Sheriff Tiraspol (Mol)
Zalgiris Vilnius (Lit) of BK Häcken (Zwe)
Zrinsjki Mostar (Bos) of Breidablik (IJs)
Pot 4 (league route EL)
FC Lugano (Zwi)
Olympiakos (Gri) of RC Genk (Bel)
Slavia Praag (Tsj) of Dnipro-1 (Oek)

De play-offs van de Europa League worden afgewerkt op donderdag 24 en donderdag 31 augustus. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.