Lot Ancelotti bij Napoli lijkt al bezegeld: 'Mijn koffers zijn altijd ingepakt'

Reacties

Napoli kan zich dinsdagavond plaatsen voor de achtste finale van de Champions League door te winnen van RC Genk, maar het lijkt niet genoeg om Carlo Ancelotti in het zadel te houden.

Lot Ancelotti bij Napoli lijkt al bezegeld: 'Mijn koffers zijn altijd ingepakt'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
4 - 0
Genk
Genk

Op de dag dat Napoli zich voor het eerst sinds het seizoen 2016/17 weer bij de beste zestien clubs van Europa kan voegen, schrijven de Italiaanse media namelijk eensluidend dat het thuisduel met Genk hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd van Ancelotti als trainer van Napoli zal zijn. Overwinning of niet, voorzitter Aurelio De Laurentiis zou zijn besluit al hebben genomen.

En dus moet niemand gek opkijken als Ancelotti woensdag moet plaatsmaken voor Gennaro Gattuso, in het vorige decennium nog een van de sterkhouders van het AC Milan dat onder leiding van Carletto twee keer de Champions League won. Het is het resultaat van de onrust die werd veroorzaakt door muiterij van de spelersgoep na een door De Laurentiis verplicht gesteld trainingskamp.

Het nieuws daarover domineerde de afgelopen weken de headlines in de Italiaanse pers en had niet bepaald een positief effect op de resultaten van Napoli. Waar in de Champions League overwintering lonkt, zijn de prestaties in eigen land dramatisch. Sinds 19 oktober won de grootmacht uit Zuid-Italië geen wedstrijd meer in de Serie A. En dus is de vicekampioen afgezakt naar plaats zeven.

De veelzeggende cover van Corriere dello Sport: 'De ommekeer. Sensationele beslissing schokt Napoli: na Genk gaat Ancelotti weg en komt Gattuso.'
De veelzeggende cover van Corriere dello Sport: 'De ommekeer. Sensationele beslissing schokt Napoli: na Genk gaat Ancelotti weg en komt Gattuso.'

Ancelotti weet zelf als geen ander welke dynamiek er in werking treedt in dergelijke situaties. 'De koffer van een trainer is altijd ingepakt', zei de zestigjarige coach maandag tijdens zijn persconferentie. 'Dat ik in deze situatie in twijfel word getrokken is heel normaal, dat heb in het verleden al vaker meegemaakt. Het maakt me niet bang en het baart me geen zorgen dat een club mij kan ontslaan.'

Dat hij in aanloop naar het duel met Genk nog heeft gesproken met De Laurentiis, had volgens Ancelotti niets te betekenen. 'We hebben de wedstrijd in Udine geëvalueerd, verder niets. Maar laten we ons nu richten op de volgende wedstrijd. Dit is een geweldige mogelijkheid om een belangrijk doel te verwezenlijken', zei Ancelotti in aanloop naar wat mogelijk zijn laatste duel als trainer van Napoli is.

Zelf erkende de ervaren oefenmeester overigens ook dat de prestaties in de Champions League die in de Serie A niet kunnen goedmaken. 'In de competitie spelen we niet zo goed als in de Champions League', weet ook Ancelotti, die zelf nog steeds het geloof heeft de boel te kunnen omdraaien. 'Anders zou ik hier nu niet zitten.' De vraag is dus of hij woendag ook nog op zijn plek zit, CL-succes of niet. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
13-8
+5
13
2
Napoli
6
3
3
0
11-4
+7
12
3
Red Bull Salzburg
6
2
1
3
16-13
+3
7
4
Genk
6
0
1
5
5-20
-15
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.