Piepjonge Genk-doelman gaat voor Champions League-record

Reacties

Maarten Vandevoordt wordt dinsdag vermoedelijk de jongste doelman ooit in de Champions League. De zeventienjarige keeper maakte afgelopen week een sterke indruk bij RC Genk.

Piepjonge Genk-doelman gaat voor Champions League-record
© Pro Shots

Vandevoordt treedt in de voetsporen van een aantal illustere voorgangers bij zijn club, waaronder Thibaut Courtois en Koen Casteels. Zij werden ook gevormd door keeperstrainer Guy Martens, die nu samenwerkt met Vandevoordt. Hij groeide op in dezelfde straat in Brustem als Simon Mignolet, zijn grote voorbeeld.

Door de blessure van routinier Danny Vukovic en de tegenvallende optredens van Gaëtan Coucke (21) debuteerde Vandevoordt afgelopen woensdag in het bekerduel met Antwerp FC (3-3, verloren na strafschoppen).

Zaterdag maakte Vandevoordt een bijzonder sterke indruk tijdens zijn vuurdoop in de competitie tegen Cercle Brugge (1-2 zege). Hij zette de verdediging neer en hield Genk met een aantal knappe reddingen op de been.

Vandevoordt is een moderne keeper, die veel getraind heeft op meevoetballen. Dat was te zien in de eerste helft, toen hij de aanstormende aanvaller Alimami Gory uitkapte met een sleepbeweging. 'Ach ja, ik moest iets doen, toch?', zei hij na afloop. 'Ik heb mijn job gedaan.'

Trainer Hannes Wolf heeft ogenschijnlijk geen reden om Vandevoordt naar de bank te verwijzen voor het Champions League-duel met Napoli op dinsdag. Mocht hij daadwerkelijk starten in Stadio San Paolo, dan volgt Vandevoordt zijn landgenoot Mile Svilar op als jongste keeper ooit in de Champions League.

De jongste keepers in de Champions League:

Doelman Debuut Leeftijd
Mile Svilar Benfica - Man United 0-1 (2017) 18 jaar, 52 dagen
Iker Casillas Olympiakos - Real Madrid 3-3 (1999) 18 jaar, 177 dagen
Nikolay Mihaylov Levski Sofia - Werder Bremen 0-3 (2006) 18 jaar, 125 dagen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.