Lorenzo Ebecilio zet in op terugkeer naar de Eredivisie

Reacties

FC Emmen bekijkt of Lorenzo Ebecilio een aanwinst kan zijn voor de selectie. De voormalig Ajacied traint mee bij de promovendus; vrijdag maakte hij zelfs zijn opwachting in een oefenwedstrijd.

Lorenzo Ebecilio zet in op terugkeer naar de Eredivisie
© Pro Shots

Ebecilio is inmiddels dertig jaar oud en transfervrij sinds zijn vertrek bij het Cypriotische Achyronas Liopetriou. De aanvaller zet nu in op een terugkeer naar de Eredivisie. In die competitie speelde hij namens Ajax reeds 38 wedstrijden, waarvan de laatste op 6 mei 2012.

Na zijn vertrek uit Amsterdam, in januari 2013, begon Ebecilio aan een opmerkelijke voetbalreis. Hij was actief in Oekraïne, Azerbeidzjan, Rusland, Cyprus, Servië en Japan. Bij Emmen wordt gekeken of Ebecilio voor het aankomende seizoen iets kan betekenen voor de ploeg van Dick Lukkien.

Emmen speelde vrijdag zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding, tegen DZOH. Ebecilio maakte in dit met 0-1 gewonnen duel al speelminuten (zie foto boven). Het is niet bekend hoelang hij zal blijven meetrainen bij Emmen.

In het najaar van 2021 sprak VI's Dave Aalbers nog met Lorenzo Ebecilio. Lees het bijzondere levensverhaal van de aanvaller via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.