Loovens buigt in slotfase voor City, Stoke ontsnapt

Manchester City heeft met veel moeite gewonnen van Sheffield Wednesday, terwijl Stoke City ontsnapte tegen Wrexham.

Manchester City – Sheffield Wednesday 2-1
Sheffield Wednesday heeft in de extra tijd het hoofd moeten buigen voor Manchester City. Het elftal uit de Championship, waar Glenn Loovens (foto) centraal achterin staat, bood knap weerstand aan de regerend landskampioen.

Via een schitterende counter kwamen de bezoekers in de veertiende minuut zelfs op voorsprong. Atdhe Nuhiu rondde de fraaie tegenaanval af met een geplaatst schot. Toen manager Manuel Pellegrini na een uur echter Samir Nasri en spelmaker David Silva liet invallen, kantelde de wedstrijd. Silva leverde in de 66ste minuut de assist op de 1-1 van James Milner en was in de 91ste minuut ook de aangever bij de winnende treffer van Milner.

Stoke City – Wrexham 3-1
Stoke City heeft mede dankzij een treffer van Marko Arnautovic een pijnlijke uitschakeling voorkomen. De voormalige speler van FC Twente maakte tien minuten voor tijd met een intikker de 1-1 tegen Wrexham, dat uitkomt op het vijfde niveau in Engeland. De bezoekers leken op dat moment op weg naar een stunt, aangezien Mark Carrington in de 73ste minuut de score had geopend.

In de slotfase liep Stoke door twee doelpunten van Stephen Ireland alsnog uit naar een 3-1 overwinning. Oussama Assaidi speelde de volledige wedstrijd voor Stoke, terwijl Erik Pieters op de reservebank bleef.

Aston Villa – Blackpool 1-0
Aston Villa heeft zonder de geblesseerde Ron Vlaar met 1-0 gewonnen van Blackpool, de hekkensluiter in het Championship. Leandro Bacuna bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten bij Villa, dat twee minuten voor tijd via Christian Benteke de winnende treffer maakte.