Loodzware loting voor Oranje Leeuwinnen op weg naar olympisch ticket

Reacties

De Oranje Leeuwinnen wacht volgend jaar februari een krachtmeting met wereldkampioen Spanje tijdens de finaleronde van de Nations League. De ploeg van bondscoach Andries Jonker kan tijdens dat toernooi een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs veroveren.

Loodzware loting voor Oranje Leeuwinnen op weg naar olympisch ticket
© Pro Shots

Nederland gaat begin volgend jaar op bezoek bij Spanje. Bij een overwinning zijn de Oranje Leeuwinnen verzekerd van een olympisch ticket. De andere halve finale tijdens de Final Four gaat tussen Frankrijk en Duitsland. De halve finales worden op vrijdag 23 februari afgewerkt. De finale en strijd om de derde en vierde plek vinden plaats op woensdag 28 februari.

Omdat Frankrijk volgend jaar zomer gastland is van de Olympische Spelen heeft het resultaat van de Fransen in de halve finale of de uiteindelijke finale geen invloed op hun deelname aan het olympisch voetbaltoernooi. Europa heeft recht op drie olympische tickets.

Reactie Jonker
Bondscoach Andries Jonker reageerde maandagmiddag via de officiële kanalen van de KNVB op de loting voor de Final Four: 'Een uitwedstrijd tegen Spanje is de slechts denkbare loting, maar daarmee ook de meest uitdagende. De inzet is een finaleplaats én een olympisch ticket, en daar gaan we voor.'

De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich vorige week na een spectaculaire slotfase tegen België voor de Final Four in de Nations League. Het elftal van Jonker scoorde via Damaris Egurrola twee keer in de extra tijd en bleef daardoor het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman op doelsaldo voor in de Nations League-groep.

Nederland deed twee jaar geleden mee aan de (uitgestelde) Olympische Spelen in Tokio. Onder leiding van Wiegman waren de kwartfinales toen het eindstation in Japan. De Verenigde Staten was daarin na een strafschoppenserie te sterk. Canada was in de olympische finale na penalty's te sterk voor Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.