Loodzware CL-loting Ajax Vrouwen: Martens, Groenen en twee kampioenen

Reacties

Ajax Vrouwen weet wie het gaat treffen in de groepsfase van de Champions League. Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma zijn gekoppeld aan de Amsterdamse vrouwen, in een loodzware poule.

Loodzware CL-loting Ajax Vrouwen: Martens, Groenen en twee kampioenen
© Pro Shots

Ajax bereikte de groepsfase van de Champions League via een imponerend tweeluik tegen FC Zürich, maar wist dat het een moeilijke loting tegemoet ging. Ajax werd vanwege het clubcoëfficiënt ingedeeld in Pot 4 tijdens de loting. Vervolgens kwamen zware, zo niet de zwaarste, tegenstanders uit Pot 2 en Pot 3 met PSG en AS Roma.

De Italianen zijn momenteel ongeslagen en daardoor koploper in de eigen competitie. Bij PSG spelen met Jackie Groenen en Lieke Martens de smaakmakers van de Oranje Leeuwinnen. Net als Roma is Bayern regerend landskampioen, maar de start van het nieuwe seizoen was niet vlekkeloos voor het team waar achtvoudig international Jill Baijings onder contract staat.

Ajax speelt dit seizoen de thuisduels van de Champions League in de Johan Cruijff Arena, de eerste speelronde van de groepsfase begint op 14 en 15  november.

De groepsindeling van de Champions League

Groep A: Barcelona, Rosengard, Benfica en Eintracht Frankfurt
Groep B: Olympique Lyonn, Slavia Praag, St. Pölten en SK Brann
Groep C: Bayern München, Paris Saint-Germain, AS Roma en Ajax
Groep D: Chelsea, Real Madrid, BK Häcken en Paris FC

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.