Ajax Vrouwen speelt Champions League in Johan Cruijff Arena

Reacties

De vrouwen van Ajax gaan hun thuiswedstrijden in de groepsfase van de Champions League afwerken in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdamse club liet dat na de plaatsing voor de groepsfase - waar vrijdagmiddag voor wordt geloot - weten.

Ajax Vrouwen speelt Champions League in Johan Cruijff Arena
© Pro Shots

Ajax bereikte de poulefase door zich eenvoudig van FC Zürich te ontdoen. De keuze voor de Arena in plaats van De Toekomst als thuisbasis was intern al een onderwerp van gesprek. 'Het was al lange tijd een hele serieuze overweging, daar hebben we intern over gesproken', legt manager vrouwenvoetbal Daphne Koster uit. 'Het is een hele mooie volgende stap. Die ene keer tegen Feyenoord in competitieverband hebben we dat al gedaan, het past wel bij de stappen die we maken om het vaker te gaan doen.'

De plaatsing voor de Champions League is volgens Koster van groot belang. 'De zichtbaarheid, meer aandacht, de populariteit van vrouwenvoetbal bij de clubs die toeneemt, het past allemaal in het grotere plaatje. Ik had graag gezien dat FC Twente het ook had gehaald. Dat zou alleen maar goed voor Nederland zijn geweest.'

De loting voor de groepsfase vindt vrijdag om 13.00 uur plaats. Ajax zit op basis van de clubcoëfficiënt in Pot 4, samen met Paris FC uit Frankrijk, Eintracht Frankfurt uit Duitsland en SK Brann uit Noorwegen. In Pot 3 zitten St. Pölten (Oostenrijk), Benfica (Portugal), AS Roma (Italië) en Twente-beul BK Häcken uit Zweden. Paris Saint-Germain (Frankrijk), Slavia Praag (Tsjechië), Real Madrid (Spanje) en Rosengard (Zweden) zijn de tegenstanders die uit Pot 2 komen. In pot 1 bevinden zich de vier geplaatste ploegen: titelhouder Barcelona, Olympique Lyon, Bayern München en Chelsea.

De groepsfase van het vrouwentoernooi begint op 14 november, de finale wordt in mei 2024 afgewerkt in het stadion van Athletic Bilbao.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.